Farsdag muffins

Idag er det er farsdag, og hva passer vel bedre enn og diske opp med noe skikkelig digge sjokolademuffins medsjokoladekrem, peanøtter og salt karamell.
De er ihvertfall en vinner her i huset!
Du trenger (til ca 30 små muffins)
Muffins
2,5 dl sukker
1 dl sjokolademelk pulver
5 dl siktet hvetemel
½ ss natron
4 dl kulturmelk
75 gr smeltet smør
Slik gjør du:
Ha alt det tørre i en eltebolle, rør inn kulturmelk og så smeltet smør til slutt.
Fyll i muffinsformer til de er halvfulle.
Stek på 200 grader (varmluft) i 10-12 minutter.
PS! Bruk muffins stekebrett
PSPS! Om du vil ha en litt mørkere og kraftigere sjokoladesmak, bytt ut litt av sjokolademelk pulveret med bakekakao.
PSPSPS! Husk å avkjøl muffinsene før du har på kremost sjokoladekremen!
Kremost sjokoladekrem
300 gr meierismør
250 gr melis
200 gr mørk sjokolade
1 ts maldonsalt
2 stk kremost nautrell Tine 125 gr (det er viktig at du bruker denne typen kremost, da den har rett konsistens. Bruker du en annen type blir dette bare suppe!!)
Slik gjør du:
Temperer smøret slik det blir mykt (ikke smelt det, la stå på kjøkkenbenken 1 times tid)
Bruk en kjøkkenmaskin med k-grind å pisk smøret hvit sammen med melisen.
Når smøret er hvit (altså luftig) rører du inn kremosten.
Tilslutt har du i smeltet mørk sjokolade og saltet.
Bruk slikkepott å skrap ned fra kantene. Fyll i sprøytepose og topp muffinsene med krem.
Tykk karamellsaus
125 gr sukker
40 gr vann
40 gr smør
75 gr fløte
1 ts salt
Slik gjør du:
Ha sukker og vann i en gryte. Kok til du får en fin og gyllen karamell.
Her er det viktig og følge med så du ikke brenner karamellen.
Så har du i fløten og gir den ett oppkok.
Tilslutt rører du inn smøret som du har kuttet i små terninger, bruk en visp.
Avkjøl karamellsausen litt før du skal bruke den.
Topp muffins med sjokoladekrem, karamellsaus og salte peanøtter som du har grovhakket.
Håper det smaker!