Farsdag muffins


Idag er det er farsdag, og hva passer vel bedre enn og diske opp med noe skikkelig digge sjokolademuffins medsjokoladekrem, peanøtter og salt karamell.

De er ihvertfall en vinner her i huset!



Du trenger (til ca 30 små muffins)

Muffins

2,5 dl sukker

1 dl sjokolademelk pulver

5 dl siktet hvetemel

½ ss natron

4 dl kulturmelk

75 gr smeltet smør



Slik gjør du:

  1. Ha alt det tørre i en eltebolle, rør inn kulturmelk og så smeltet smør til slutt.

  2. Fyll i muffinsformer til de er halvfulle.

  3. Stek på 200 grader (varmluft) i 10-12 minutter.

PS! Bruk muffins stekebrett

PSPS! Om du vil ha en litt mørkere og kraftigere sjokoladesmak, bytt ut litt av sjokolademelk pulveret med bakekakao.

PSPSPS! Husk å avkjøl muffinsene før du har på kremost sjokoladekremen!



Kremost sjokoladekrem

300 gr  meierismør

250 gr  melis

200 gr  mørk sjokolade

1 ts      maldonsalt

2 stk    kremost nautrell Tine 125 gr (det er viktig at du bruker denne typen kremost, da den har rett konsistens. Bruker du en annen type blir dette bare suppe!!)



Slik gjør du:

  1. Temperer smøret slik det blir mykt (ikke smelt det, la stå på kjøkkenbenken 1 times tid)

  2. Bruk en kjøkkenmaskin med k-grind å pisk smøret hvit sammen med melisen.

  3. Når smøret er hvit (altså luftig) rører du inn kremosten.

  4. Tilslutt har du i smeltet mørk sjokolade og saltet.

  5. Bruk slikkepott å skrap ned fra kantene. Fyll i sprøytepose og topp muffinsene med krem.



Tykk karamellsaus

125 gr sukker

40 gr   vann

40 gr   smør

75 gr   fløte

1 ts     salt



Slik gjør du:

  1. Ha sukker og vann i en gryte. Kok til du får en fin og gyllen karamell.

  2. Her er det viktig og følge med så du ikke brenner karamellen.

  3. Så har du i fløten og gir den ett oppkok.

  4. Tilslutt rører du inn smøret som du har kuttet i små terninger, bruk en visp.

  5. Avkjøl karamellsausen litt før du skal bruke den.

  6. Topp muffins med sjokoladekrem, karamellsaus og salte peanøtter som du har grovhakket.

Håper det smaker!

37 visninger
Kokken & Konditoren_logo.png
Kokken & Konditoren_logo.png

Kontakt oss

E-post: post@kokkenogkonditoren.no

Telefon: 928 01 413

  • Svart YouTube Ikon
  • Instagram - svarte sirkelen
  • Facebook - svarte sirkelen
  • Pinterest - svarte sirkelen

Ved å bruke kokkenogkonditoren.no, samtykker du i bruk av cookies. Les mer

© 2019 Kokken og Konditoren AS