
Fastelavnsboller
Oppdatert: 27. feb. 2019

På fastelavns må man ha gode, saftige boller med vaniljekrem og bringebærsyltetøy. Toppet med et tynt lag melis er de virkelig en høydare. Bak i vei og kos deg med digge boller!
Her får du oppskrift på hveteboller og vaniljekrem.
Du trenger: (til 10 stk boller)
1 ss tørr gjær
50 gr smeltet smør
2 dl lunken melk
3 ss sukker
½ ts kardemomme
330 gr siktet hvetemel
Slik gjør:
Ha mel, gjør, sukker og kardemomme i en eltebolle. Bland sammen melk og smør.
Spe inn på lav hastighet, når deigen er blandet skrur du opp hastigheten litt og elter deigen i ca 10 minutter til den «slipper» bolle. Dekk til deigen og la den heve til dobbel størrelse.
Skrap deigen ut av eltebollen med en slikkepott å del den i like emner.
Dryss litt mel på benken å rull opp til hveteboller.
Ha på et stekebrett med bakepapir, dekk til et klede å hev i 1 time.
Stekes på 240 grader varmluft i 5-7 minutter.
Avkjøl på rist etter steking.
Vaniljekrem
Du trenger:
4 stk eggeplommer
½ dl sukker
1 stk vaniljestang (del i 2 og skrap utav frø)
4 dl melk
1 ss maizenna
Slik gjør du:
Ha alt sammen i en gryte som er vid nok til at du kan røre (3 litersgryte er opptilmalt)
Rør alt sammen med en visp, sett på middels lav varme og bruke en slikkepott til å «skrape» frem og tilbake. Det er litt som å lage eggerøre, bare at du ikke skal lage eggerøre;)
Når vaniljesausen begynner å tykne, den skal være når opptil kokepunktet, så siler du den over i en bolle.
Dekk til med plastfolie, pass på at den ligger nedtil vaniljekremen, da får den ikke en hinne, og du hindrer kondens som gjør den tynnere. La den avkjøle seg helt
Bland sammen 4 gode ss vaniljekrem med 3 dl pisket fløte og «fyll» i bolle.
Server boller med vaniljekrem og bringebær syltetøy!
Håper det smaker!