Festlige muffins - med tre gode toppinger


Saftige og smakfulle muffins er alltid en slager her i heimen. De passer til alle anledninger.

Skal du ha flere besøk eller selskaper på rad så kan det være lurt å lage en haug med muffins, slik at du slipper å servere en halvspist kake til neste besøk eller å lage flere kaker. 


Det er også en veldig kjekk ting å la barna være med på. Også kan de få pynte dem slik de vil.

Vi har laget en lur grunnoppskrift på muffinstopping som man også kan tilsette enten sjokolade eller bringebær. Så du får tre veldig ulike toppinger fra samme base.


Det gjør det også litt lettere og raskere når man vil lage flere ulike, men like festlige muffins på en gang.

Denne oppskriften har vi laget i samarbeid med - og er publisert på plusstid.no



Muffins

Nivå: Enkel.  Tid: 20 minutter.  Antall: 30 små muffins.

Du trenger:

2,5 dl   sukker

5 dl      siktet hvetemel

2 ts      vaniljesukker

1 ts      natron

4 dl      kulturmelk

75 gr   smeltet smør

5cm cookie scoop

Muffins former

Muffinsbrett



Slik gjør du:

  1. Bland alt det tørre i en bolle.

  2. Rør inn det våte.

  3. Scoop røren i former.

  4. Stek på 200 grader i ca. 10-12 minutter.

  5. Avkjøl.



Muffins topping

Nivå: Middels. Tid: 20 minutter. Antall: ca. 30 stk.

Du trenger til grunnoppskrift:

180 gr smør kuttet i terninger

225 grmelis

1 pk (125gr) kremost naturell

Kjøkkenmaskin og røregrind

Sprøytepose og sprøytetyll



Slik gjør du:

  1. Rør alt smøret og halvparten av melisen sammen. Start på sakte hastighet og øk når det begynner og blande seg.

  2. Stopp maskinen og ha i resten av melisen, øk hastigheten etterhvert som det blander seg.

  3. Stopp maskinen og skrap ned massen fra sidene i bollen.

  4. Rør nå på rask hastighet til smørmiksen blir litt hvit i fargen.

  5. Ha i kremosten og rør på rask hastighet.

  6. Nå har du en ferdig grunntopping som er veldig god å bruke slik, men du kan ta den to ulike steg til om du ønsker.


Vil du lage sjokoladekrem tilsetter du i grunnoppskriften:

100 gr smeltet mørk sjokolade 

1 ts maldonsalt


Vil du lage bringebærkrem tilsetter du i grunnoppskriften:

1/2 dl  bringebærpurè uten frø

Du lager den ved å presse bringebær gjennom en sil.


Mengden sjokolade og bringebærpurè som er oppgitt passer til en hel grunnoppskrift.

Håper det smaker, noe som bildet illustrerer at det kan gjøre;)



28 visninger
Kokken & Konditoren_logo.png
Kokken & Konditoren_logo.png

Kontakt oss

E-post: post@kokkenogkonditoren.no

Telefon: 928 01 413

  • Svart YouTube Ikon
  • Instagram - svarte sirkelen
  • Facebook - svarte sirkelen
  • Pinterest - svarte sirkelen

Ved å bruke kokkenogkonditoren.no, samtykker du i bruk av cookies. Les mer

© 2020 Kokken og Konditoren AS