top of page
  • Forfatterens bildeKokken

Fish n chips - Hverdags style


Hverdagsmiddager kan være inspirende og godt. Sprø sei med bakt potet og remulade er alltid en sikker vinner rundt middagsbordet


Tilberedningstid: 30 min Antall porsjoner: 4 stk


 

Dette trenger du:

800 gr seifilet uten skinn og bein

8 stk mellomstore poteter

6 stk sylteagurk

4 stk egg

3 dl rømme

3 ss majones

2 dl cornflakes (kan erstattes med brødkrum)

2 ss grovhakket persille

1 dl hvetemel

1 stk sitron

 

Slik gjør du:

  1. Sett stekeovnen på 180 grader varmluft.

  2. Kutt potetene i båter, bland sammen med salt, pepper og stekeolje. Fordel jevnt utover et stekebrett med bakepapir. Sett inn ovnen, stek potetene i 30 min.

  3. Kutt seifilet i mellom tykke skiver. Krydre med salt og pepper.

  4. Visp sammen egg og ha i en dyp skål, ha mel i en annen, og tilslutt en skål med knust cornflakes. Vend først kyllingen i mel, så egg, og til slutt cornflakes.

  5. Fordel fiskestykkene jevnt utover et stekebrett med bakepapir, og stek i 15-20 minutter til de er gyllen og sprø.

  6. Bland rømme med 3 ss majones. Ha i 2 ss grovhakket sylteagurk og finhakket persille. Smak til med salt og sitronsaft.

  7. Server sprø fisk med poteter, sylteagurk, og hjemmelaget remulade

Håper det smaker!

260 visninger0 kommentarer

Siste innlegg

Se alle
Kokken & Konditoren_logo.png
bottom of page