Fish n` chips med tomatsalat og chilimajones


Fish n`chips er en favoritt hos mange, og det er jo ikke uten grunn. Sprø og saftig fisk (om du gjør det rett, krønsjy poteter og en digg majones eller dressing.


Ofte servert med remulade og pommes frittes, men det betyr jo ikke at det er fasiten. Det er med fish n`chips som med så mye annen mat, du kan egentlig gjøre det akkurat som du vil.

Så lenge fisken er sprø og potetene gode...


Jeg vil på det sterkeste anbefale fisk som torsk, hyse, lyr eller sei til å lage fish n chips. Bruk gjerne buken eller avskjæret (f.eks hale). Så kan du spare loins og ryggstykke til "finere" middager. Fisk som laks og kveite egner seg ikke så godt, litt på grunn av pris, men mest på grunn av at det kan fort bli litt tørt.


Denne versjonen er laget med en fresh tomatsalat med rødløk, gode tomater, koriander og masse lime. Majonesen er laget med Rød chili saus som gir litt kick. Fisken er panert med corn flakes, og ikke griljer mel. Grunnen er enkel, vi hadde ikke griljermel eller manko i skuffet, nok et bevis på at det alltid er mulige løsninger.


Vi syntes denne sammensetningen av smaker og tilbehør passer perfekt sammen, det er syrlig, fett, frest og ganske digg!


Oppskriften er beregnet til 4 personer og passer perfekt til en hyggelig lørdagsmiddag der du har litt ekstra tid til å lage mat. Vi deler oppskriften opp, slik at du kan lage det trinnvis.


Fish n chips

140-160 gr hvit fisk uten skinn og bein (f.eks hale eller buk)

4-5 stk egg

3-4 dl hvetemel

panko, griljermel eller cornflakes til panering (hvor mye du trenger kommer ann på hva du bruker, men du trenger enn del) Bruker du cornflakes må du knuse de godt slik at det panerer fisken jevnt.

1 ss tacopulver (kan sløyfes)

frityrolje (du kan bruke frityrolje, rapsolje eller solsikkeolje)


Slik gjør du:

Kutt fisken i store avlange stykker og dryss litt salt over. La de ligge minst 30 minutter med salt, dette er viktig for det kommer til å trekke litt veske ut av fisken og gjøre den saftigere.

Bland inn tacokrydder i hvetemelet og vend fiskestykkene først i mel, så i sammenvispet egg og tilslutt i panering.

Friter fisken på 180 grader til den er gyllen. Det letteste er å bruke en vid dyp gryte og fritere de gyllen på begge sider før du legger de på et stekebrett med bakepapir. Da forhåndsfriterer du de og steker de ferdig i ovnen etterpå. De trenger 5-6 minutter på 200 grader før servering.


Sprø potet

600 gr store nypoteter (eller mer, det kommer ann på hvor glad du er i potet...)

salt

1 ss tacopulver (kan sløyfes)

litt rapsolje


Slik gjør du:

Sett stekeovnen på 200 grader varmluft

Kutt potetene i store båter og ha i en gryte. Dekk med vann og tilsett 1 ss salt.

Sett potetene på kok, og kok i ca 10 minutter til de begynner å "sprekke" litt.

Sil av vannet og la de tørket litt av seg i en sil. Ha de tilbake i gryten og bland samme med litt rapsolje og tacopulver.

Legg de utover et stekebrett, pass på at de ligger med skallsiden ned, da blir de ekstra sprø.

Stek potetene i 20-30 minutter (det kommer ann på hvilke ovn du har) til de er gyllen og sprø.


Tomatsalat

300 gr gode norske tomater (pass på at tomatene er romtemperert, da smaker de mye bedre.)

1 stk lime

1 stk rødløk

1 fedd hvitløk

1 stk vårløk

2 ss finhakket koriander


Slik gjør du:

Skrell og finhakk rødløken og bland med saften av lime.

Kutt tomatene i fine, jevne biter og bland med løken og lime.

Tilsett finhakket hvitløk, snittet vårløk og finhakket koriander. Smak til med salt


Chili majones

1 stk egg

saften av 1/2 stk lime

litt salt

1-2 ts Rød chili saus, det beste er å begynne litt rolig og så heller smake til med mer.

2-3 dl rapsolje, dess mer olje, dess tykkere majo


Slik gjør du:

Ha egg (ja, både plomme og hvite) i et litermål sammen med saften av lime, litt salt og chili saus.

Miks sammen med en stavmikser og spe inn med olje. Smak til med litt mer limesaft, saft og rød chilisaus.


Server sprø fisk med potet, tomatsalat og chilimajones!


PS! Ang dette med saftig fisk. Det som avgjør om lykkes er egentlig 3 ting. Fisken må saltes litt, du må bruke rett fisk, og den kan ikke friteres for lenge på lav temperatur. Da blir den kokt.


Håper det smaker!
217 visninger
Kokken & Konditoren_logo.png
Kokken & Konditoren_logo.png

Kontakt oss

E-post: post@kokkenogkonditoren.no

Telefon: 928 01 413

  • Svart YouTube Ikon
  • Instagram - svarte sirkelen
  • Facebook - svarte sirkelen
  • Pinterest - svarte sirkelen

Ved å bruke kokkenogkonditoren.no, samtykker du i bruk av cookies. Les mer

© 2019 Kokken og Konditoren AS