Flæskepannekaker med blåbær og rømme

Fra jeg var liten husker jeg godt mormor sin husmannskost eller farmor sin smultringer, men morfar aka Bessen sin flæskepannekaker var rett og slett legendarisk.
Der var det ikke smak om noen tynne crepe suzette men skikkelig robust og rustikke pannekaker.
Ikke var han akkurat kjip med baconet heller.
Jeg serverer det med et hjemmelaget lunt blåbærsyltetøy og sæter rømme. (prøv for en gang skyld noe annet en lettrømme, det er verdt det). Det gjør jeg fordi at jeg rett og slett digger blåbærsyltetøy og rømme på flæskepannekaker
Pannekaker
Du trenger:
300gr siktet hvetemel
100gr finmalt hvetemel
25gr sukker
1ts salt, 50gr saltet smør, 2 egg, 8 dl melk, 200gr røkt bacon (1pk skogsbacon)
Slik gjør du:
Ha melet, sukker og salt i en bolle. Visp inn melk, egg og smøret som du har smeltet. Pass på at du får en klumpfri røre.
Kutt baconet i grove biter, stek gyllen og litt crispy i 2ss rapsolje. Når baconet er ferdig stekt så siler du fettet over i en egen skål og bruker dette til stekingen.
Når du skal steke pannekakene har du i litt av baconfettet og 4-5 biter bacon. Så har du på nok røre slik at du får en «tykk» pannekake, ikke sann tynn gourmet crepe.
Lunt blåbærsyltetøy
Du trenger:
250gr fryste blåbær
50 gr sukker
Slik gjør du:
Ha alt i en gryte og kok i ca 10 minutter, da vil en del av væsken ha forsvunnet. Ha det så over i en skål og la det avkjøle seg litt på kjøkkenbenken i en 10-15 minutters tid. Blir det resten så kan du bare sette det i kjøleskapet.
Så er det bare og smøre på syltetøy og rømme etter ønske og hive innpå.
Håper det smaker!