• Kokken

Fløtegratinert potet


Fløtepoteter er bankers til biff!

Få av oss, om noen har vel ikke spist fløtegratinert potet i oppveksten. Denne udødelige klassikeren er forsatt like god.

Vi høvler poteter tynt og gir de et oppkok med fløten før vi har de i ovnen, da får man en litt tykkere potetgratent.



Du trenger:

1 kg potet

3 dl fløte

2 fedd hvitløk (er hvitløksfeddet stort holder det med et)

100 gr revet ost

salt og pepper



Slik gjør du:

  1. Skrell poteter og høvl de tynt. Ha de i en gryte sammen med fløten og hvitløksfedd som du har kuttet grovt. Kok det opp å smak til med salt og pepper.

  2. Ha det så i en ildfast form, topp med revet ost og sett i en varm ovn på 180 grader i 30-40 minutter til potetene er ”gjennomkokt”. På slutten skrur du opp varmen slik at osten blir gratinert og gyllen.

Håper det smaker!

11 visninger0 kommentarer

Siste innlegg

Se alle
Kokken & Konditoren_logo.png