Fløtegratinert potet

Få av oss, om noen har vel ikke spist fløtegratinert potet i oppveksten. Denne udødelige klassikeren er forsatt like god.
Vi høvler poteter tynt og gir de et oppkok med fløten før vi har de i ovnen, da får man en litt tykkere potetgratent.
Du trenger:
1 kg potet
3 dl fløte
2 fedd hvitløk (er hvitløksfeddet stort holder det med et)
100 gr revet ost
salt og pepper
Slik gjør du:
Skrell poteter og høvl de tynt. Ha de i en gryte sammen med fløten og hvitløksfedd som du har kuttet grovt. Kok det opp å smak til med salt og pepper.
Ha det så i en ildfast form, topp med revet ost og sett i en varm ovn på 180 grader i 30-40 minutter til potetene er ”gjennomkokt”. På slutten skrur du opp varmen slik at osten blir gratinert og gyllen.
Håper det smaker!