• Kokken

Flatbrød


Helsprø flatbrød er nydelig til gryter og supper.

Flatbrød er noe av det mest tradisjonelle vi har, og det er ikke så vanskelig å lage selv.

Du kan fint bruk pastamaskin når til å ”kjevle” ut flatbrødene, men en vanlig kjevle fungere fint også.



Du trenger:

200 gr siktet rugmel

150 gr sammalt hvetemel

2,5 dl vann

½ ts salt



Slik gjør du:

  1. Kok opp vannet, dette er viktig. Ha alt det tørre i en bolle. Spe inn vannet mens du elter deigen på lav hastighet.

  2. Ta ut av bollen, pakk inn i plastfolie eller ha i en brødpose.

  3. Klem flat og legg i kjøleskapet til den blir kald.

  4. Ta deigen ut av plast, kjevl den tynn med pastamaskin eller kjevle. Husk og ha litt siktet hvetemel tilgjengelig. Deigen kan være litt klissete, men ikke bruk for mye mel heller.

  5. Fin frem et stekebrett og bakepapir. Kutt til deigen slik at du får plass til 8 firkanter på stekebrettet.

  6. Stek på 160 grader i ca 15-20 minutter. De skal ha en gyllen brun farge og være sprø.

Håper det smaker.

31 visninger
Kokken & Konditoren_logo.png
Kokken & Konditoren_logo.png

Kontakt oss

E-post: post@kokkenogkonditoren.no

Telefon: 928 01 413

  • Svart YouTube Ikon
  • Instagram - svarte sirkelen
  • Facebook - svarte sirkelen
  • Pinterest - svarte sirkelen

Ved å bruke kokkenogkonditoren.no, samtykker du i bruk av cookies. Les mer

© 2019 Kokken og Konditoren AS