
Foccacia

Dette er en grunnoppskrift på foccacia, det perfekte brødet når du har mange rundt bordet
Vi har byttet ut 2 ss olivenolje med 2 ss grønn pesto, absolutt innafor
Du trenger:
25 gr / ½ pk gjær / tørrgjær
½ liter vann
4 ss olivenolje
1 liter siktet hvetemel
1 ts salt
1 ts sukker
Slik gjør du:
Ha det tørre i en blender å spe inn væske, dette er en ganske bløt deig, så trenger ikke eltes så lenge
Ha direkte fra eltebolle over i en form med bakepapir, dryss litt olje over og press litt ned med fingertuppene. Dekk med plastfolie og hev til dobbel størresle
Før steking dryss over litt maldonsalt, sett så i ovnen på 225 grader i 30 minutter.
Avkjøl på rist og server
Fungerer utmerket til en pastasalat servert med soltørket tomatmajo og rød pesto.
Håper det smaker!