Fritert ørret med nudelsalat

Sommeren er her, og da passer det med freshe og gode hverdagsmiddager.
Hjemmelagde "nuggets" med ørret eller laks er raskere å lage enn du tror - knasende sprø utenpå, saftig og sprø inni.
Servert med en asiatisk inspirert nudelsalat med mango, avocado og en syrlig soyadipp er dette tipp topp sommermat!
Denne oppskriften gir 4 porsjoner, og det tar ca 30 minutter å lage den.
Du trenger:
150 gr ørret eller laks filet uten skinn og bein per person.
litt salt og chiliflakes.
2 stk egg
1 dl hvetemel
2 dl panko eller annet paneringsmel
1 pk glassnuddler
1 stk mango
1 stk avocado
2 dl soya
2 ss sesamfrø
1 stk lime
1/4 ts sriracha
1 ss sesamolje
Koriander
Sriracha
Olje til fritering
Slik gjør du:
Sett frityren på 170 grader (har du ikke frityr, bruker du en gryte. Varm opp olje, og sjekk temperaturen med en tresleiv eller lignende. Når det bobler og koker rundt sleiven når du tar den nedi frityren er den klar)
Sett nudler på kok, og kok etter anvisning på pakken. Når de er ferdig kokt, skyll de i rennende kaldt vann. Sil av vannet når nudlene er helt avkjølt.
Kutt fisken i jevnt store terninger, det kan godt være litt størrelse på dem. Kutter du de for små blir fisken fort overkokt. 3 x 3 cm er en god pekepinn.
Krydre fisken med litt salt og chili flakes. Vend først i hvetemel, så i sammenvispet egg og tilslutt i paneringsmel.
Skrell og kutt mango og avocado i fine terninger.
Bland sammen soya, sesamfrø, 1/4 ts Sriracha (du kan ha i mer om du ønsker litt "kick") og saften av lime. Bland 2 ss av soyasausen med nudlene.
Fritert laksen på høy varme til den er gyllen og sprø, dette tar ca 3-4 minutter. Ta den ut av frityren og legg på papir. Dryss over litt salt. La fisken hvile litt før servering, da blir den saftig i midten. Er du usikker på hvor lenge du skal fritere, så kan du teste ut en først.
Server fritert laks med nudelsalat, mango, avocado, soyadipp og rikelig med koriander.
Håper det smaker!