Friterte berlinerboller med spicy sjokoladesaus

Det er ikke mye som slår akkurat dette. Deilige, smakfulle og søte boller, som er fritert og servert varm sammen med en litt spicy sjokoladesaus.
Berlinerboller
Du trenger:
50 gr smør
1,75 dl melk
1 ss tørrgjær
50 gr sukker
1 ts kanel
225 gr hvetemel
1 liter rapsolje til fritering
Slik gjør du:
Ha alt det tørre i en eltebolle. Smelt smøret og bland med melken, pass på at det ikke er for varmt, rundt 37 grader.
Spe inn smør og melk i resten mens du elter på lav hastighet. Når deigen begynner å slippe bollen er den klar. Deigen er litt klisete, men dette er nødvendig for et bra resultat.
Dekk bollen med plastfolie og la deigen heve i 30 minutter.
Skrap ned kantene, finn frem et stekebrett med bakepapir.
Med hendene ruller du sprettball store boller, det skal være nok til ca ½ stekebrett
Ha oljen i en dyp stekepanne og varm opp til du ser at når du stikker nedi en tresleiv så det bobler rundt den.
Friter bollene til de er gyllen, du må bruke en gaffel eller annet for og snu de.
De første bollene vil gi deg en bra pekepinn på temperaturen.
Før servering drysser du bollene med litt melis
Sjokoladesaus
Du trenger:
200 gr mørk sjokolade
½ ts chilipulver
½ ts maldonsalt.
Slik gjør du:
Smelt sjokolade, ha i krydder.
Server lun og flytende til berlinerbollene.
Håper det smaker!