• Kokken

Friterte steambuns med svineknoke og hurtig kimchi


Deilige steamed buns med svineknoke og hurtig kimchi!

Steamed buns aka bao bun er en av de tingene vi aldri får nok av, aldri! Disse herligehetene kan fylles med masse digg, og kan også tilberedes på litt ulike måter. Og en sikker vinner er jo å fritere de, alt som er fritert er jo tross alt godt!


Fyllet denne gang er røkte svineknoker, de gir en herlig lett saltet og røkt smak til de friterte bunsene. Og en ferdig kokt svineknoke er som du fjerner skinn og sener på, for du river den i biten er vel ja, pulled pork!


Kimchi er også et perfekt tilbehør til dette, men en skikkelig god kimchi trenger tid. Du kan jukse, slik som vi har gjort her. Det ikke det samme, men det er såpass nært en god kimchi at du med god samvittighet kan servere det.


Topp hele sulamitten med litt god koriander majones og baconcrisp og du har en middag for historiebøkene.


Du 16 stk små eller 10-12 stk store steamed buns på denne oppskriften, med tilhørende fyll.


Fritert bao


Følg oppskriften i linken her, det er vår standard bao oppskrift. Når du har dampet de ferdig så friterer du baos på 170 grader på begge sider til de er gyllen.

Legg de på papir etter fritering slik at fettet får rent av.


Pulled svineknoke


1 stk lettrøkt svineknoke


Slik gjør du:

  1. Ha svineknoke i en gryte og dekk med rikelig vann.

  2. Kok svineknoken lenge (4-5 timer) den skal være helt mør. Det er viktig at du etterfyller med vann slik at den alltid er dekt.

  3. Ta knoken ut av vannet og fjern alt skinn, bein og brusk. Det er lurt å gjøre dette mens kjøttet enda er litt varmt.

«Riv» kjøttet i fine strimler og mariner med litt av hurtig kimchi dressingen (se under) Hold kjøttet lunt i ovnen i en ildfast form i ovnen.


Hurtig kimchi


½ stk kinåkål

2 fedd hvitløk

2 cm ingefær

2 gulrot

1 bunt vårløk


Kimchi dressing


2 ss fish sauce

2 ss sriracha

3 ss riseddik

1 ss sucker

1 ts salt


Slik gjør du:

  1. Rør sammen alle ingrediensene til kimchi dressing.

  2. Kutt kinåkål og vårløk i tynne strimler, skrell og rasp gulrot grovt. Ingefær og hvitløk kan du enten finhakke eller raspe fint. Bland sammen salaten og vend inn dressingen.

Koriandermajones


1 stk eggeplomme

1 ss sennep

1 ss limesaft

2,5 dl rapsolje (eller annen nøytral olje)

1 liten bunt koriander (eller halvparten av den du kjøper i butikken)

Salt og mer limesaft om det trengs


Slik gjør du:

  1. Lag først en koriander olje ved å mikse sammen koriander og olje i en blender. Har du ikke blender fortvil ikke, du kan også blande inn finhakket koriander til slutt.

  2. Ha eggeplomme, sennep, limesaft og litt salt i en bolle. Spe inn rapsolje i en tynn stråle mens du rører med en visp. Du skal få en tykk og jevn majones. Tilsett finhakket koriander om du ikke har laget korianderolje.

  3. Smak til med salt og mer limesaft.

Server friterte steamed buns med huritg kimchi, koriandermajones og topp med litt korianderblader og sprø svinesvor.


Håper det smaker!

226 visninger
Kokken & Konditoren_logo.png
Kokken & Konditoren_logo.png

Kontakt oss

E-post: post@kokkenogkonditoren.no

Telefon: 928 01 413

  • Svart YouTube Ikon
  • Instagram - svarte sirkelen
  • Facebook - svarte sirkelen
  • Pinterest - svarte sirkelen

Ved å bruke kokkenogkonditoren.no, samtykker du i bruk av cookies. Les mer

© 2020 Kokken og Konditoren AS