top of page
  • Forfatterens bildeKokken

Fruktruller med jordbær - hjemmelaget supersnop


Hjemmelagde fruktruller er sunt og godt påskedigg

Dette er godis du med glede kan dele ut til barna eller andre som har lyst på en godbit, om du ikke har spist opp alle selv. Det er ikke tilsatt sukker i disse, noe som ofte er vanlig når man lager fruktruller.


Istedet har vi bruk chiafrø, noe som bidrar til at disse frukt rullene er stappfull i sunn, langvarig energi. Tenk bare hvor kjekt det er og ha mange sanne i påskeegget, til stor glede for både liten og stor.


Du kan bytte ut jordbær med andre bær om du føler for det, denne oppskriften er svært fleksibel.

Et lite tips fra oss, siden de skal stå og tørke i ovnen ganske lenge er at du lager disse klar litt i forveien, og oppbevarer i lufttette bokser.


Tid: 15 min tilberedning + tørking over natten. Antall: nok til to stekebrett.


 

Du trenger:

225 gr jordbær

225 gr banan

2 ss agave sirup (eller honning)

1 ss chiafrø

Slik gjør du:


 

  1. Ha alt i en blender og miks sammen.

  2. Smør tynt over stekebrett du har dekket med silikonmatte eller bakepapir. Dunk litt i stekebrettet, slik at du får et jevnt tynt lag.

  3. Sett i en ovn på 65 grader over og under-varme over natten.

  4. Ta ut av ovnen, og kutt i ca 2 cm brede og 6-7 cm lange strimler. Rull disse opp til små fruktruller.

  5. Oppbevar i en lufttett boks med bakepapir.

Håper det smaker!


Denne oppskriften er skrevet i samarbeid med - og publisert på plusstid.no

622 visninger2 kommentarer

Siste innlegg

Se alle
Kokken & Konditoren_logo.png
bottom of page