top of page
 • Forfatterens bildeKokken

Geit med bakte grønnsaker og grønnkålchipsMed geit fra høyfjellet og masse gode grønnsaker fra en lokal gård blir det søndagsmiddag med en skikkelig høstlig karakter.

Her har vi brukt ribbe av geitekilling som får stå å kose seg ovnen mens vi er på farten. Servert med bakte rotgrønnsaker, sprø grønnkål og potetkrem blir det en helt perfekt søndagsmiddag!


Tid: 5 timer     Porsjoner: 4 stk


 

Du trenger:

1 stk geit/lamribbe

½ kg    gulrot

2 stk    store rødbeter

150 gr grønnkål

8 stk    mellomstore poteter

100 gr smør

2-3 dl  melk

Andre ting du trenger:

Salt, pepper, honning, tyttebærsyltetøy, rapsolje


 

Slik gjør du:

 1. Dryss salt og pepper over ribben. Legg den i en ildfast form og sett den inn i stekeovnen.

 2. Sett ovnen på 60 grader varmluft å la ribben stå i 4 timer. Ta kjøttet ut av ovnen etter 4 timer slik at du kan få bakt resten av grønnsakene.

 3. Skrell potetene, ha i en gryte og dekk med vann. Kok potetene til de er ferdig. Sil av vannet og mos potetene med en stamper. Ha i 50 gr smør (resten bruker du til de bakte grønnsakene) og spe inn melk mens du rører med en visp. Når du har fått ønsket tykkelse på potetstappen smaker du den til med salt og pepper. Hold stappen varm i gryten, bruk et lokk.

 4. Skrell gulrot og rødbete. Kutt i grove biter og ha i en ildfast form med 2-3 ss smør og litt honning. Bak i ca 30 minutter på 160 grader varmluft til grønnsakene er ferdig.

 5. PS! Du kan skrelle poteter og ha i gryte med vann og gjøre klar grønnsakene i ildfast form på forhånd. Da blir middagen enda mer stressfri.

 6. Skjær stilken av grønnkålbladene. Ha de i en bolle og vend sammen med litt olje, salt og pepper. Fordel jevnt utover et stekebrett med bakepapir og stek i ca 10-15 minutter til du har sprø chips. Ps! Pass på at de ikke blir for mye stekt, da får de en litt bitter smak.

 7. Når grønnsakene og chipsen er ferdig, ta de ut av ovnen. Skru så opp temperaturen til 250 grader varmluft med grillelement.

 8. Sett ribben inn i ovnen, pass på at utsiden (skinnsiden) ligger opp. Stek i 15 minutter til den får en gyllen og stekt overflate. Ta ut ribben, la den hvile litt før du kutter den i koteletter.

 9. Du kan varme opp grønnsakene de siste minuttene i ovnen slik at de er varm før servering.

 10. Server med varm potetkrem, grønnsaker, sprø chips og tyttebærsyltetøy.

Håper det smaker!

31 visninger0 kommentarer

Siste innlegg

Se alle
Kokken & Konditoren_logo.png
bottom of page