• Kokken

Glaserte kyllingvinger med hjemmelaget ketchup og søtpotet fries


Idag hadde vi lyst på noe comfort food til middag. Valget falt på glaserte kyllingvinger, noe som både er sunt og digg, Kanskje litt minuspoeng for søt potet fries, but how cares…

I tillegg har vi smelt sammen en hjemmelaget ketchup, vi lager alltid en del, så fryser vi bare inn det vi ikke bruker. Bedre enn de fleste andre ketchuper er det uansett. Den er også brukt i marianden til kyllingen så vi begynner med den først.



Glaserte kyllingvinger

Du trenger:

1,2 kg kyllingvinger

Glacen



Slik gjør du:

  1. Ha kyllingvingene i en brødpose sammen med glacen å bland godt. La ligge i posen i  1 time på kjøkkenbenken.

  2. Forvarm stekeovnene til 210 grader.

  3. Ha kyllingvingene jevnt utover på et stekebrett med bakepapir og stek i ovnen i ca 20 minutter til de har fått en nice farge og er ferdig stekt.

  4. La hvile litt på benken menst du gjør klar det andre, ha så i en ildfast form og varm opp igjen før servering.



Hjemmelaget tomatketchup

Du trenger:

4 stk rødløk

2 fedd hvitløk

200gr brunt sukker

1dl eple eddik

40gr tomatpure

1,5 kg tomathakk



Slik gjør du:

  1. Finsnitt løk og hvitløk å svisj blank i litt rapsolje, ha på sukkeret og karameliser.

  2. Når sukkeret er smeltet har du i eddiken. La det så koke i 5 minutter før du har i tomathakk og pure, skru ned varmen å la det småkoke i 2 timer.

  3. Avkjøl helt, kjør i en blender eller stavmixer, det kan godt være litt «chunky» å smak til med salt til slutt.

  4. PS! Dette blir en del ketchup, så du kan enten spise mye, fryse ned litt eller forminske oppskriften.



Tomat, honning og balsamico glace

Du trenger:

4 ss honning

3 ss tomat ketchup

1 ss balsamico eddik (bruk annen eddik om du ikke har)

1 ss maldonsalt

1/2 ts pepper

1/4 ts cayennepepper



Slik gjør du:

  1. Ha alt i en skål og bland sammen



Søtpotet fries

Du trenger:

2 store søtpoteter



Slik gjør du:

  1. Høvl potetene tynt og kutt deretter i jevne strimler.

  2. Varm opp olje i en gryte eller frityr til 150 grader.

  3. Friter i 5 minutter, ta ut oljen å tørk av på klede eller papir. Skru opp temperaturen til 180 grader og friter gyllen og sprø for servering. Husk å smak de til med litt salt.

  4. Server varme kyllngvinger med sprøe fries, ketchup og litt ruccola sala

Håper det smaker!

0 visninger
Kokken & Konditoren_logo.png
Kokken & Konditoren_logo.png

Kontakt oss

E-post: post@kokkenogkonditoren.no

Telefon: 928 01 413

  • Svart YouTube Ikon
  • Instagram - svarte sirkelen
  • Facebook - svarte sirkelen
  • Pinterest - svarte sirkelen

Ved å bruke kokkenogkonditoren.no, samtykker du i bruk av cookies. Les mer

© 2019 Kokken og Konditoren AS