• Kokken

Grønnsakgryte med kokosmelk og red curry


En knallgod, litt indisk inspirert grønnsakgryte laget med kokosmelk, red curry paste, en overflod av grønnsaker, linser og kikerter. Det ikke bare en perfekt hverdagsmiddag som er ypperlig på litt sure senhøst dager. Den er nemlig temmelig rask å lage, og er relativt snill mot lommeboken.


Har du grønnsakrester liggende etter helgen er dette en ypperlig mulighet til og kvitte seg med de.


Tid: ca 30 minutter Antall porsjoner: 4 stk


Du trenger:

5 stk gulrot

2 stk gul løk (aka kepaløk)

2 stk hvitløksfedd

1 pk ferdig kokte røde linser

1 pk ferdig kokte kikerter

2 bokser kokosmelk (8 dl tilsammen)

1-2 ts red curry (kommer helt ann på hvor sterk du vil ha den)

1/2 stk blomkål

1/2 stk brokkoli

saften av 1/2 stk lime (kan sløyfes)

litt salt

Nan brød


Slik gjør du:

  1. Skrell og kutt løk i fine terninger. Finhakk hvitløksfedd

  2. Skrell og kutt gulrot i fine terninger.

  3. Finn frem en vid gryte/stekepanne. Fres gulrot, løk og hvitløk i litt rapsolje på middels varme.

  4. Tilsett 1 ts curry paste og bland godt sammen med grønnsakene. Ha i kokosmelk og la det koke på middels varme i 10 minutter.

  5. Når gryten koker deler du blomkål og brokkoli i buketter, som du deretter kutter i tynne skiver.

  6. Skyll godt av linser og kikerter.

  7. Når gryten har kokt ca 10 minutter har du i linser og kikerter, la det koke i 5 minutter.

  8. Tilsett så brokkoli og blomkål, ha på lokk og la det koke i 5 minutter.

  9. Smak til med salt, limesaft og mer curry paste om du vil ha litt sting.

  10. Server med nystekte nan brød.

Håper det smaker
147 visninger0 kommentarer

Siste innlegg

Se alle
Kokken & Konditoren_logo.png