Grønnsakssuppe

På sensommeren popper det opp masse gode grønnsaker fra åkrene over det vidstrakte land.
Det er masse godt man kan lage av disse, men en god grønnsaksuppe slår aldri feil. Med så gode grønnsaker vi har nå som er dette en suppe som omtrent smaker seg til selv.
Lar du barna være med å kutte grønnsaker blir fort suppen enda bedre. Det er også er perfekt anledning til å introdusere de for «nye» grønnsaker og smaker.
Nivå: Enkel Tid: 45 minutter Porsjoner: 4 stk
Du trenger:
200 gr små nypoteter
4 stk gulrot
3 stk løk
2 fedd hvitløk
½ stk sellerirot
1 stk fennikel
3 stk stangselleristenger
1 bunt reddik
1 pk sukkererter
½ pk aspargesbønner
1 liter vann
Salt og pepper
Slik gjør du:
Skrell og kutt alle grønnsakene i jevne biter. Ikke kutt de for smått, da blir de fort «vanskelig» å spise. Potet, reddik, sukkererter og aspargesbønner trenger ikke skrelles.
Ha alle de kuttede grønnsakene og små nypoteter du har delt i to, i en gryte og dekk med vann. Gi det et oppkok å la det småkoke på lav varme til grønnsakene er gjennomkokt.
Imens de andre grønnsakene koker kutter du reddik, aspargesbønner og sukkererter i jevne biter. Disse har du i suppene de siste minuttene med koking, da får du noen sprø og gode grønnsaker i suppen, noe vi personlig syntes er veldig godt.
Smak til med salt, pepper eller krydder etter ønske og server med knekkebrød (eller annet brød) og smør.
Denne oppskriften er skrevet i samarbeid med – og publisert på plusstid.no