top of page
  • Forfatterens bildeKokken

Grønnsakssuppe



På sensommeren popper det opp masse gode grønnsaker fra åkrene over det vidstrakte land.

Det er masse godt man kan lage av disse, men en god grønnsaksuppe slår aldri feil. Med så gode grønnsaker vi har nå som er dette en suppe som omtrent smaker seg til selv.


Lar du barna være med å kutte grønnsaker blir fort suppen enda bedre. Det er også er perfekt anledning til å introdusere de for «nye» grønnsaker og smaker.


Nivå: Enkel      Tid: 45 minutter         Porsjoner: 4 stk


 

Du trenger:

200 gr små nypoteter

4 stk    gulrot

3 stk    løk

2 fedd hvitløk

½ stk   sellerirot

1 stk    fennikel

3 stk    stangselleristenger

1 bunt reddik

1 pk     sukkererter

½ pk    aspargesbønner

1 liter  vann

Salt og pepper


 

Slik gjør du:

  1. Skrell og kutt alle grønnsakene i jevne biter. Ikke kutt de for smått, da blir de fort «vanskelig» å spise. Potet, reddik, sukkererter og aspargesbønner trenger ikke skrelles.

  2. Ha alle de kuttede grønnsakene og små nypoteter du har delt i to, i en gryte og dekk med vann. Gi det et oppkok å la det småkoke på lav varme til grønnsakene er gjennomkokt.

  3. Imens de andre grønnsakene koker kutter du reddik, aspargesbønner og sukkererter i jevne biter. Disse har du i suppene de siste minuttene med koking, da får du noen sprø og gode grønnsaker i suppen, noe vi personlig syntes er veldig godt.

Smak til med salt, pepper eller krydder etter ønske og server med knekkebrød (eller annet brød) og smør.

Denne oppskriften er skrevet i samarbeid med – og publisert på plusstid.no

89 visninger0 kommentarer

Siste innlegg

Se alle
Kokken & Konditoren_logo.png
bottom of page