top of page
  • Kokken

Grønt på grillenGrillsesong kan også settes i forbindelse med en annen sesong, den tiden av årets når det er masse gode og freshe grønnsaker og få tak i.


I den forbindelse har vi laget oppskrifter på noen knallgode grønnsaksretter som fungerer enten som tilbehør til resten av grillmaten, eller som egen grillmat i seg selv.

Med så masse gode grønnsaker og annet snacks som kommer fra jorden, trenger man ikke tilsette masse krydder og marinader. Vi har et godt tips til deg, bruk en urtepensel.


Da får du ut alle smakene og aromaen i urtene, noe som gir en god smak på grønnsakene.

Så bruk disse oppskriftene som et utgangspunkt og bruk kreativiteten til å trylle frem masse fristende og supergode grønne grillretter i sommer.


Halloumisalat


Halloumi er en ost av kypriotisk opprinnelse. Den har en litt salt smak, og har den egenskapen at den ikke smelter ved varmebehandlig.


Halloumi er en ost som egner seg veldig godt i sommerlige salater slik som denne. Og med den salte smaken så har bruker vi litt hurtigsyltet løk, roastede hasselnøtter, salat og en salsa verde, som er en urtedressing.


Oppskriften finner du her!


Grillet portobellosopp


Grillet sopp er topp. Men grillet portobellosopp er enda bedre, dette kan på mange måter sies og være soppens svar på biff.


Når du griller soppen kun slik at innsiden/bunnen kommer opp så får du en smakfull buljong i soppen som gir den en ekstra god smak. Når du griller paprika får de en søtlig og god smak, noen som passer godt når du skal servere dette med bbq saus, som gir en fin røyk smak.

Oppskriften finner du her!


Grillet grønnsaksalat


Av alle de gode tingene man kan grille, så må man ikke glemme grønnsakene. En herlig grillet grønnsaksalat er proppfull i vitaminer, og det er masse gode grønnsaker du kan grille. Alt kan grilles som man sier.

I denne oppskriften har vi brukt squash, asparges og hjertesalat som vi har penslet med en urtepensel med masse digge urter.


Oppskriften finner du her!


Disse oppskriften er skrevet i samarbeid med - og publisert på plusstid.no

71 visninger0 kommentarer

Siste innlegg

Se alle
Kokken & Konditoren_logo.png
bottom of page