• Kokken

Grillede nakkekoteletter med paprikasaus


Grillede nakkekoteletter med paprikasaus og grillet tilbehør er super sommermat!

Grillmat som er like god enten det er til hverdags, eller fest er aldri feil. Grillsesongen er over oss med full styrke og det er et vell av gode grillretter man kan slenge på grillen.


Noen er enkle, andre litt mer avanserte, og noen blir fort en favoritt som går igjen hele sommeren (iallefall ofte). Grillen er en ting som fyres igang støtt og stadig hos oss, og en av våre favoritter er svinenakke. Saftig kjøtt med fett (fett=smak) som tåler høy varmes høres ut som at det passer godt til grillmat, og det er nettopp det svinenakke gjør.

Denne gangen servert med bulgur (du kan benytte noe annet) grillet tilbehør og en digg paprikasaus.


Tid: ca 45 minutter Antall porsjoner: 4 stk


Du trenger:

800 gr nakkekoteletter av svin

1 ss paprika krydder

½ ts grovmalt pepper

½ ts maldon salt

4 stk maiskolber

1 pk små paprika (eller 2 store vanlige)

2 stk hjertesalat

60 gr bulgur per person

Paprika saus (oppskrift finner du under)

Slik gjør du:

1. Varm opp grillen – imens grillen blir varm lager du paprika saus og gjør klart resten.

2. Krydre nakkekoteletter med paprika krydder, pepper og salt.

3. Kok maiskolbene i lettsaltet vann om du har ferske, om ikke bruker du ferdig kokte

4. Kok bulgur etter anvisning på pakken – dette tar ca 20 minutter, alt ettersom hvilken type du bruker.

5. Grill først nakkekotelettene, 3-4 minutter på hver side. Ta kotelettene av grillen, å la de hvile.

6. Grill paprika og mais slik at de får fin farge og blir mør, dette tar 5-6 minutter. Del hjertesalaten i 4 og grill den i 2-3 minutter, den enda være litt crispy.

7. Ta grønnsakene av grillen og varm opp kjøttet et par minutter på varm grill slik at du serverer varmt kjøtt.


Server grillede koteletter med bulgur, grønnsaker og paprikasaus.


Paprika saus

Du trenger:

3 stk røde paprika

1 stk løk

1 fedd hvitløk

3 dl vann

½ stk buljong terning

1 dl fløte

Salt og pepper


Slik gjør du:

1. Snitt paprika, løk og hvitløk i tynne skiver og fres raskt i olje.

2. Ha på vann, buljongterning og fløte. La det småkoke i 10 minutter.

3. Miks med en stavmikser eller blender til den er glatt og fin.

4. Smak til med salt og pepper etter ønske.


PS! Vil du gi paprika sausen det lille ekstra kan du grille paprikaen på forhånd, da får den ekstra mye smak! Perfekt om du skal lage dette til helgemiddag.

Kokken & Konditoren_logo.png
Kokken & Konditoren_logo.png

Kontakt oss

E-post: post@kokkenogkonditoren.no

Telefon: 928 01 413

  • Svart YouTube Ikon
  • Instagram - svarte sirkelen
  • Facebook - svarte sirkelen
  • Pinterest - svarte sirkelen

Ved å bruke kokkenogkonditoren.no, samtykker du i bruk av cookies. Les mer

© 2019 Kokken og Konditoren AS