• Kokken

Grillet culotte


Culotte er noe av det beste du kan grille, og passer perfekt med frisk og smakfullt tilbehør.

Culotte er oksekjøtt fra overgangen mellom rygg og lår. Kjøttstykket er sammensatt av to muskler, en del ytrefilet og en del lår, med andre ord er dette et mørt og smakfullt stykke kjøtt.


Du finner det i velassorterte butikker og hos slaktere, det kan være lurt å forhåndsbestille det. Denne fremgangsmåten er basert på et stykke med vekt på ca 650 gram, 100 gram fra eller til vil ikke ha så alt for stor betydning i steketid.


Culotte passer ypperlig til helsteking eller grilling, og er en god partner til frisk og smakfullt tilbehør. Du har kanskje hørt om picanha, spesielt om du har spist brasiliansk bbq – det er nemelig culotte du da har spist!


Et så mørt, og smaksrikt stykke kjøtt, trenger du kun krydre med salt og pepper, så kan du heller lage noen gode salater og dipper ved siden av.


Slik gjør du:

  1. Bruker du gassgrill (slik som vi har gjort) så sett den på middels varme. Bruk en kniv og kutt terningstore ruter i fettkappen, men ikke skjær ned til kjøttet. Krydre kjøttet godt med salt og pepper.

  2. Grill culotten først på fettsiden i 5 minutter, før du snur den og griller den 5 minutter på kjøttsiden.

  3. Ta kjøttet av grillen, å la det hvile i 5 minutter. Hviling er et viktig kriteria når du skal helgrille eller steke hele stykker med kjøtt.

  4. Når kjøttet har fått hvile griller du det 5 minutter på fettsiden, og så 5 minutter til på kjøttsiden.

  5. Totalt har kjøttet grillet i ca 20 minutter og hvilt i 5 minutter. Det som nå er viktig er å la kjøttet hvile i minst 10 minutter, det er helt avgjørende for og få et saftig stykke kjøtt.

  6. Lar du kjøttet hvile ekstra lenge, så kan du varme det opp på grillen, men ikke for lenge for da blir kjøttet overstekt.

  7. Et perfekt stykke culotte har en kjernetemperatur på 58 grader!

  8. Skjær kjøttet i tynne skiver før servering, og kutt det på tvers av fibrene.


PS! Ikke dekk til kjøttet med folie eller lignende, da hviler du det ikke, men varmebehandler med indirekte varme.


Her finner du en link til IG-tv videoen vi laget på denne oppskriften


Grillet culotte passer godt med grillbrød (oppskrift her), limesyltet rødløk, en god guacamole og en god tomatsalat.


Håper det smaker!

0 visninger
Kokken & Konditoren_logo.png
Kokken & Konditoren_logo.png

Kontakt oss

E-post: post@kokkenogkonditoren.no

Telefon: 928 01 413

  • Svart YouTube Ikon
  • Instagram - svarte sirkelen
  • Facebook - svarte sirkelen
  • Pinterest - svarte sirkelen

Ved å bruke kokkenogkonditoren.no, samtykker du i bruk av cookies. Les mer

© 2019 Kokken og Konditoren AS