• Kokken

Grillet donuts med kremis og sjokoladesaus.


Dette blir garantert sommerens favoritt hos store og små!

Donuts er alltid godt som dessert. Men grillet donuts det er en enda bedre dessert. Servert varm fra grillen med en god is, sjokoladesaus og bær er en virkelig høydare!


Konditoren sendte noen blikk til Kokken når han foreslo denne desserten, men når vi smakte på den så lyste øynene opp. Faren med å lage denne desserten er at du fort kan forspise deg, så den kan være lurt å ikke lage så mange donuts.


Det er lurt å lage donuts deigen klar på forhånd, slik at du får tid til å heve de nok. Det er avgjørende for et godt resultat, for de stekes ganske fort på grillen.



Når de er ferdig grilles pensles de med litt melk før du rulles med sukker og kanel.

Og har du tenkte på at dette faktisk er en litt sunnere utgave av donuts, all den tid de er grillet og ikke fritert.



Tid: 2 timer + 20 minutter grilling Antall: 4 porsjoner



Du trenger til donuts:

15 gr smør

1 dl melk

1 ss tørrgjær

3 dl hvetemel

1/2 ts bakepulver

25 gr sukker

1/2 ts vaniljesukker

1 stk eggeplommer

Litt olje

Sukker og kanel (2 ss av hver, blandet sammen)

Litt melk

mørk sjokolade til glasur

en god vaniljeis

bringebær



Slik gjør du:

  1. Smelt smør og bland med melk.

  2. Ha alt det tørre i en kjøkkenmaskin, og elt inn det våte. Elt i 10 min til den er fin og smidig.

  3. Dekk til bollen med plastikk å la deigen heve i en times tid på en litt varm plass (slik at deigen får hevet seg godt).

  4. Kjevl deigen til 1 cm tykkelse og stikk ut donutene, du kan bruke utstikkere eller drikkeglass og eggeglass. Legg dem på bakepapir og dekk til med plastikk, hev i 30 min. Vi hever dem på tineprogram i stekeovnen.

  5. Pensle de med litt olje og grill 2-3 minutter på hver side. De skal «blåse» seg opp og bli luftig og fin.

  6. Smelt sjokoladen i en skål over et vannbad.

  7. Når de er ferdig så pensler du de med litt melk, før du ruller de i sukker og kanel. Grunnen til at du pensler de med melk er at sukker og kanel skal feste seg til donutsen.

Server ny-grillede donuts med en god vaniljeis, bringebær og sjokoladesaus.



Håper det smaker!


Denne oppskriften er skrevet i samarbeid med - og publisert på plusstid.no

75 visninger
Kokken & Konditoren_logo.png
Kokken & Konditoren_logo.png

Kontakt oss

E-post: post@kokkenogkonditoren.no

Telefon: 928 01 413

  • Svart YouTube Ikon
  • Instagram - svarte sirkelen
  • Facebook - svarte sirkelen
  • Pinterest - svarte sirkelen

Ved å bruke kokkenogkonditoren.no, samtykker du i bruk av cookies. Les mer

© 2019 Kokken og Konditoren AS