top of page

Grillet grønnsaksalat



Av alle de gode tingene man kan grille, så må man ikke glemme grønnsakene. En herlig grillet grønnsaksalat er proppfull i vitaminer, og det er masse gode grønnsaker du kan grille. Alt kan grilles som man sier.


I denne oppskriften har vi brukt squash, asparges og hjertesalat som vi har penslet med en urtepensel med masse digge urter.


Når du griller grønnsakene så får du frem den gode, og litt søte smaken, da passer det godt med smakfulle urter som salvie, timian og rosmarin.


Du kan bruke de grønnsakene du ønsker, husk at du tilføyer grillmåltidet masse vitaminer, fine farger og gode og varierte smaker!


Tid: 15-20 minutter. Antall: 4 porsjoner.


 

Du trenger:

1 stk squah

1 stk hjertesalat

1 bunt grønn asparges

1 bunt hvit asparges

Rosmarin

Timina

Salvie

Hyssing

Trepinne eller kvist

Salt og pepper

Nøytral olje

Slik gjør du:


 

  1. Del squashen i tykke skiver litt på skrått, slik at du får en større flate å grille på.

  2. Kutt av bunnen på grønn asparges, den hvite må skrelles før du kutter av bunnen, skallet på hvit asparges er litt seigere.

  3. Del hjertesalaten i fire båter, ikke kutt av for mye av stilken.

  4. Lag en pensel ved å surre urter fast til kvisten med hyssing.

  5. Grill først squash og asparges, pensle regelmessig med urtepensel du har dyppet i litt olje.

  6. Salaten griller du tilslutt, den trenger ikke like lang tid på grillen.

  7. Kutt alle grønnsakene i jevnt store biter etter at de er grillet.

  8. Server som en salat eller som tilbehør til resten av grillmaten.

Håper det smaker!


God som den er eller perfekt tilbehør til annen grillmat!


Denne oppskriften er skrevet i samarbeid med - og publisert på plusstid.no

61 visninger0 kommentarer

Siste innlegg

Se alle
Kokken & Konditoren_logo.png
bottom of page