top of page
  • Forfatterens bildeKokken

Grillet kyllinglår med perlegryn og salat


Sommer, sol og grillmat!

Med litt planlegging kan du diske opp den herligste grillmaten, selv i en travel hverdag.

En ganske så bankers familiefavoritt er grillet kyllinglår med perlegryn, salat og rød pesto.


Mariner kyllinglårene i pesto over natten, fyr igang grillen, sett perlegryn på kok, begynn å grille kyllingen og lag en herlig salat. Du er ikke mer en 30-40 minutter unna en knalldigg hverdagsmiddag.


For å lage denne middagen til 4 personer trenger du:

2 stk kyllinglår per person (marinert over natten)

2-3 dl perlegryn (eller andre middagsgryn)

1 pose små salat (baby leaf)

1 stk rødløk

1 stk gul paprika

1 stk feta i blokk

maldonsalt

pepper

litt sitron

god olivenolje

Rød pesto etter viten og vilje (oppskrift finner du her)


Slik gjør du:

  1. Kvelden før legger du kyllinglår i en brødpose (eller lignende) og tilsetter 3-4 ss rød pesto. "Kna" posen slik at pestoen fordeler seg jevnt utover. Legg posen i kjøleskapet over natten.

  2. Fyr opp grillen slik at den blir varm, sett den på full styrke.

  3. Kok perlegryn etter anvisning på pakken.

  4. Når grillen er varm begynner du å grille kyllinglårene, først på høy varme til de får en fin og gyllen farge på begge sider. Så senker du temperaturen (til middels) og griller den videre. Det tar ca 20-25 minutter, kjernetemperatur på kyllinglår når de er ferdig bør være rundt 70 grader.

  5. Når kyllingen griller og perlegryn koker, lager du salat. Vask salaten og tilsett rødløk du har kuttet i tynne strimler, fine biter av paprika og feta du har revet i jevne biter. Smak til salaten med salt, pepper og sitronsaft.

  6. Når perlegrynene er ferdig så siler du av vannet og vender inn et par spiseskjeer pesto i de ferdig kokte gryna.

  7. Server grillet kylling med perlegryn og salat.

Håper det smaker

101 visninger0 kommentarer

Siste innlegg

Se alle
Kokken & Konditoren_logo.png
bottom of page