
Grillet laks med nypotet, nykål og pepperrotkrem

Et saftig stykke fisk med nypotet, nykål, frisk rømme og gressløk.
Bare å drømme seg vekk folkens, skikkelig sommermat.
Du trenger:
200 gr laksefilet uten skinn og bein per person
5 stk mellomstore nypoteter
1 stk nykål
1 stk beger lettrømme
Du trenger også gressløk (kan bruke vårløk eller pepperrot).
Vi har brukt gressløkblomster i tillegg
Slik gjør du:
Kok potetene i vann med litt salt, sil av og avkjøl litt.
Kålen deler du i 8 stykker og koker i 2 minutter i lettsaltet vann, siler av og avkjøler litt.
Potetene og kålen varmer du opp med litt smør før servering
Laksestykkene krydrer du med litt salt og pepper på kjøttsiden. Varm opp en grillpanne eller grill til den er godt og varm. Grill fiskestykkene med fett/skinnsiden ned i 2 minutter, så snur du den og griller i 2 minutter til. La hvile et par minutter før servering.
Pass på at fisken er romtemperert før du begynner å steke den.
Ha rømmen i en skål og ha i 1ss revet pepperrot og ½ ss finhakket gressløk/vårløk.
Smak til med litt salt og evnt litt sitronsaft.
Server grillet laks med varme poteter, ny dampet kål og rømmedressing
Håper det smaker!