• Kokken

Grillet laks med nypotet, nykål og pepperrotkrem


Grillet laks med sommerkål og nypotet

Et saftig stykke fisk med nypotet, nykål, frisk rømme og gressløk.

Bare å drømme seg vekk folkens, skikkelig sommermat.



Du trenger:

200 gr  laksefilet uten skinn og bein per person

5 stk    mellomstore nypoteter

1 stk    nykål

1 stk    beger lettrømme

Du trenger også gressløk (kan bruke vårløk eller pepperrot).

Vi har brukt gressløkblomster i tillegg



Slik gjør du:

  1. Kok potetene i vann med litt salt, sil av og avkjøl litt.

  2. Kålen deler du i 8 stykker og koker i 2 minutter i lettsaltet vann, siler av og avkjøler litt.

  3. Potetene og kålen varmer du opp med litt smør før servering

  4. Laksestykkene krydrer du med litt salt og pepper på kjøttsiden. Varm opp en grillpanne eller grill til den er godt og varm. Grill fiskestykkene med fett/skinnsiden ned i 2 minutter, så snur du den og griller i 2 minutter til. La hvile et par minutter før servering.

  5. Pass på at fisken er romtemperert før du begynner å steke den.

  6. Ha rømmen i en skål og ha i 1ss revet pepperrot og ½ ss finhakket gressløk/vårløk.

  7. Smak til med litt salt og evnt litt sitronsaft.

Server grillet laks med varme poteter, ny dampet kål og rømmedressing


Håper det smaker!

Kokken & Konditoren_logo.png
Kokken & Konditoren_logo.png

Kontakt oss

E-post: post@kokkenogkonditoren.no

Telefon: 928 01 413

  • Svart YouTube Ikon
  • Instagram - svarte sirkelen
  • Facebook - svarte sirkelen
  • Pinterest - svarte sirkelen

Ved å bruke kokkenogkonditoren.no, samtykker du i bruk av cookies. Les mer

© 2019 Kokken og Konditoren AS