Grillet lam

Sommeren er på hell, men det er ikke helt slutt på grillsesongen enda. Da passer det perfekt å grille lam. Lag en kryddermiks etter ønske og server saftig lam i gode lefser med en god dressing og salat.
Tid: ca 45-60 minutter. Antall: 4 porsjoner. Nivå: Middels.
Du trenger:
200 gr lammelår filet/lammefilet per person
Grillspyd
Gode grove lefser (fås kjøpt i spesialbutikker, du kan også bruke «vanlige» lefser)
2 dl yoghurt
1 stk agurk
1 lite fedd hvitløk
1 stk granateple
2 pk grønnkålsalat mix
Krydder etter ønsker (cummin, kanel, salt, pepper, cayenne er å anbefale)
Slik gjør du:
Tenn grillen slik at den er varm. Krydre med egenlaget kryddermiks etter ønske.
Det er lurt å sørge for at stykkene er noenlunde lik slik at de blir jevnt grillet.
Ha gjerne en indirekte (altså ikke veldig varm) sone på grillen, er du litt tålmodig når du griller blir det fort suksess. Hvor lang tid det tar en vanskelig å spå, her må du nesten prøve deg litt frem. La kjøttet hvile før du skjærer det i tynne skiver.
Rask agurk grovt over en sil slik at vannet ikke blir med i dressingen, da blir den fort bløt.
Bland sammen med yoghurt og finhakket hvitløk og smak til med salt og sitron.
Bland sammen salatmiks med granateple kjerner.
Lefsene kan godt få en runde på grillen mens kjøttet hviler.
Håper det smaker!