top of page
  • Forfatterens bildeKokken

Grillet steinbit med potetsalat


Grillet steinbit er super sommermat.

Endelig er grillsesongen igang. I år var det steinbit som fikk æren av å starte sesongen. Ofte når vi griller har vi potetsalat til, er det verdens beste vet jeg ikke, men det er ikke langt unna. Den er uansett milevis bedre en ferdiglaget, kjapp å lage og lommeboken kommer nok ikke til å merke det noe særlig heller. Grillet hjertesalat er et must om du ikke har prøvd det.


 

Du trenger

200gr steinbit per person

1/2 sitron

2 fedd hvitløk

50 gr smør


 

Slik gjør du:

  1. Del steinbiten i jevne stykker, dryss litt salt på kjøttsiden og la ligge på kjøkkenbenken i 30 minutter. Det er viktig at grillen er varm, altså skikkelig varm før du begynner å grille. Legg fisken med skinnsiden ned og grille den i 5 minutter, ikke snu er gjør noe med fisken. Sitronen deler du i 2 og griller med fisken

  2. Ha smør og hvitløk i en liten stekeform (type ikea). Ha i fisken med den grillede siden opp og sitronen, sett på grillen med lokk og la den «kose» seg i 10-15 minutter til den er ferdig stekt. Øs over litt smør i ny og ned. Dryss over litt maldonsalt før servering


 

Verdens beste? potetsalat

Du trenger:

1kg nypotet (helst små)

300gr rømme

1 ss dijon sennep

2 ss finhakket gressløk/vårløk (eller annen løk)

saften av 1/2 sitron

1-2ts maldonsalt


 

Slik gjør du:

  1. Kok potene i lettsaltet vann, sil av vannet og la de dampe av seg litt i gryten. Ha rømme, sennep, finhakket/snittet løk og sitronsaft i en bolle og bland sammen.

  2. Del potene i 2 og ha i, bland sammen å smak til med maldon salt


 

Syrlig rødløk

Du trenger:

100gr eddik

100gr sukker

100gr vann

2 rødløk


 

Slik gjør du:

  1. Kok opp eddik, sukker og vann. Skrell løken og høvl i tynne skiver.

  2. Ha i gryten og kok til all væsken er fordampet. Pass litt på helt til slutt slik at det ikke svir seg i bunn.


 

Grillet hjertesalat

Du trenger:

Hjertesalat


 

Slik gjør du:

  1. Del hjertesalaten i 4, dryss over litt olivenolje og maldonsalt å grill i 30 sekunder på hver side.

87 visninger0 kommentarer

Siste innlegg

Se alle
Kokken & Konditoren_logo.png
bottom of page