Grillet steinbit med potetsalat

Endelig er grillsesongen igang. I år var det steinbit som fikk æren av å starte sesongen. Ofte når vi griller har vi potetsalat til, er det verdens beste vet jeg ikke, men det er ikke langt unna. Den er uansett milevis bedre en ferdiglaget, kjapp å lage og lommeboken kommer nok ikke til å merke det noe særlig heller. Grillet hjertesalat er et must om du ikke har prøvd det.
Du trenger
200gr steinbit per person
1/2 sitron
2 fedd hvitløk
50 gr smør
Slik gjør du:
Del steinbiten i jevne stykker, dryss litt salt på kjøttsiden og la ligge på kjøkkenbenken i 30 minutter. Det er viktig at grillen er varm, altså skikkelig varm før du begynner å grille. Legg fisken med skinnsiden ned og grille den i 5 minutter, ikke snu er gjør noe med fisken. Sitronen deler du i 2 og griller med fisken
Ha smør og hvitløk i en liten stekeform (type ikea). Ha i fisken med den grillede siden opp og sitronen, sett på grillen med lokk og la den «kose» seg i 10-15 minutter til den er ferdig stekt. Øs over litt smør i ny og ned. Dryss over litt maldonsalt før servering
Verdens beste? potetsalat
Du trenger:
1kg nypotet (helst små)
300gr rømme
1 ss dijon sennep
2 ss finhakket gressløk/vårløk (eller annen løk)
saften av 1/2 sitron
1-2ts maldonsalt
Slik gjør du:
Kok potene i lettsaltet vann, sil av vannet og la de dampe av seg litt i gryten. Ha rømme, sennep, finhakket/snittet løk og sitronsaft i en bolle og bland sammen.
Del potene i 2 og ha i, bland sammen å smak til med maldon salt
Syrlig rødløk
Du trenger:
100gr eddik
100gr sukker
100gr vann
2 rødløk
Slik gjør du:
Kok opp eddik, sukker og vann. Skrell løken og høvl i tynne skiver.
Ha i gryten og kok til all væsken er fordampet. Pass litt på helt til slutt slik at det ikke svir seg i bunn.
Grillet hjertesalat
Du trenger:
Hjertesalat
Slik gjør du:
Del hjertesalaten i 4, dryss over litt olivenolje og maldonsalt å grill i 30 sekunder på hver side.