• Kokken

Gris som i NM

Oppdatert: 23. nov. 2019


Som ung og en gang lovende kokk, har man deltatt i ymse konkurranser. Denne ribben holdt ikke til edel valør, men det er allikevel noe som imponerer mang en middagsgjest.

Denne er stekt i press, og blir lagt i press etterpå. Da får du en ribbe som blir saftig og god, samt at den får en fin fasong, selv om det er en litt «avanser» fremgangsmåte.



Du trenger til 4 person:

1 kg ribbe uten svor.

150 gr smør

2 fedd hvitløk

Salvieblader (ca 6 stk)

Salt og pepper



Slik gjør du:

  1. Krydre ribben med salt og pepper. La den ligge kjølig i 1-2 timer. Ha i en ildfast form, men pass på at du kan den er stor nok til at du kan ha en tilsvarende form oppå.

  2. Ha i smør, hvitløksfedd og salvieblader, og sett den andre formen oppå. Ha i litt vann, slik at du har litt vekt oppå, pass på at det står jevnt og flat. Stek i 3 timer på 150 varmluft.

  3. La den avkjøle litt og sett kjølig. Legg på enda mer vekt, slik at du får presset den jevnt flat og fin. La den stå i press over natten.

  4. Ta ut av formen og kutt i fine serveringsstykker. Stek i en stekepanne med olje, smør og litt krydder, og server med ønsket tilbehør.

Håper det smaker!

0 visninger
Kokken & Konditoren_logo.png
Kokken & Konditoren_logo.png

Kontakt oss

E-post: post@kokkenogkonditoren.no

Telefon: 928 01 413

  • Svart YouTube Ikon
  • Instagram - svarte sirkelen
  • Facebook - svarte sirkelen
  • Pinterest - svarte sirkelen

Ved å bruke kokkenogkonditoren.no, samtykker du i bruk av cookies. Les mer

© 2019 Kokken og Konditoren AS