
Gris som i NM
Oppdatert: 13. des. 2020

Som ung og en gang lovende kokk, har man deltatt i ymse konkurranser. Denne ribben holdt ikke til edel valør, men det er allikevel noe som imponerer mang en middagsgjest.
Denne er stekt i press, og blir lagt i press etterpå. Da får du en ribbe som blir saftig og god, samt at den får en fin fasong, selv om det er en litt «avanser» fremgangsmåte.
Du trenger til 4 person:
1 kg ribbe uten svor.
150 gr smør
2 fedd hvitløk
Salvieblader (ca 6 stk)
Salt og pepper
Slik gjør du:
Krydre ribben med salt og pepper. La den ligge kjølig i 1-2 timer. Ha i en ildfast form, men pass på at du kan den er stor nok til at du kan ha en tilsvarende form oppå.
Ha i smør, hvitløksfedd og salvieblader, og sett den andre formen oppå. Ha i litt vann, slik at du har litt vekt oppå, pass på at det står jevnt og flat. Stek i 3 timer på 150 varmluft.
La den avkjøle litt og sett kjølig. Legg på enda mer vekt, slik at du får presset den jevnt flat og fin. La den stå i press over natten.
Ta ut av formen og kutt i fine serveringsstykker. Stek i en stekepanne med olje, smør og litt krydder, og server med ønsket tilbehør.
Håper det smaker!