top of page
  • Forfatterens bildeKokken

(Grov)pizza med hvit pizzasaus og pepperoni


Pizza er vel en av disse matrettene vi nordmenn aldri blir lei av.

Men den kan være så mye mer enn tomatsaus med fyll, har du for eksempel prøvd pizza med hvit saus? Denne enkle sausen har vi laget med creme fraiche, hvitløk og basilikum, men du kan egentlig variere den akkurat som du vil.

Bruk nok saus til å dekke bunnen, så bruker du resten til dipp.

I tillegg så har vi laget en grov pizzabunn for anledningen, mest fordi vi hadde lystJ

Nivå: Enkel      Tid: ca 3 timer (inkludert heving av deig) Antall: 1 pizza


 

Til pizzabunnen trenger du:

300 gr sammalt hvetemel finmalt

0,5 dl   olivenolje

2,5 dl   vann (rundt romtemperatur)

1 ss     tørrgjær

½ ts     salt


 

Slik gjør du:

  1. Ha alt det tørre i en eltebolle. Bland sammen vann og olivenolje å spe inn mens du elter deigen på lav hastighet.

  2. Skru opp hastigheten til middels å la deigen elte i ca. 15 minutter.

  3. Dekk til bollen med plastfolie eller lokk å la den heve til dobbel størrelse, dette tar ca 1-1,5 timer.

  4. Ta den ut av bollen å kna den sammen med litt mel. Det letteste er å kjevle den ut rett på bakepapiret. Dryss litt mel utover bakepapiret, press deigen litt utover med hendene, dryss litt mel over visst den er litt klissete å kjevl ut slik at den dekker hele arket.

  5. Forhåndsvarm ovnen til 230 grader varmluft med pizzafunksjon (har du ikke det er det ingen krise, da bruker du kun varmluft).


 

Gjør så klar topping.

Du trenger:

1 beger creme fraiche

1 fedd hvitløk (lite)

2 ss     finhakket basilikum

Salt og pepper

1 pk     pepperroni (eller annet topping etter ønske)

2 stk    tomater

2 stk    sjampinjong

1 pk     revet mozzarella eller pizza ost.


 

Slik gjør du:

  1. Bland sammen creme fraiche, raspet hvitløk og basilikum å smak til med salt og pepper.

  2. Smør så sausen utover bunnen i et tynt lag, du kommer ikke til å bruke alt, så bruk resten som dipp.

Håper det smaker!

273 visninger0 kommentarer

Siste innlegg

Se alle
Kokken & Konditoren_logo.png
bottom of page