• Kokken

Grove (K)BLT


Smakfulle og energirike sandwich som passer perfekt til å ha med på tur.

For oss er BLT (bacon, lettuce and tomatoes) en av de ultimate sandwichene.

Smeller du inn litt kylling i tillegg så er man jammen inne på noe.

Vi har laget en oppskrift på et sandwich prøvd med grovt mel, masse frø og kulturmelk.

Lag små sandwicher som du har med på trening, på tur eller som lunsj.

Mulighetene er mange, smaken blir like godJ



Du trenger til sandwich brød:

400 gr sammalt hvete finmalt

200 gr siktet rugmel

5 dl      kulturmel

2 dl      lettmelk

1 ss     chiafrø

2 ss     solsikkefrø

2 ss     lettkokte havregryn

1 ss     sesamfrø

1 ts      salt

1 ss     tørrgjær



Slik gjør du:

  1. Ha mel, gjær og frø i en eltebolle. Bland sammen kulturmelk og melk å spe inn i en tynn stråle.

  2. Elte deigen på middels hastighet i 10 minutter.

  3. Dekk til bollen med plastfolie, sett den i vasken og fyll opp med varmt vann til halve bollen er dekket.

  4. La heve til dobbel størrelse.

  5. Dryss litt mel på benken å skrap deigen utav formen med en slikkepott. Del den opp i 15 emner som du ruller opp til rundstykker. La de ”hvile” i 5 minutter før du ruller de litt avlange.

  6. Fin fram et stekebrett med bakepapir å legg de tett inntil hverandre. Lag 3 rekker med 5 brød.

  7. Dette blir en form for brytebrød. Dekk til med et klede å etterhev i 30 minutter.

  8. Pensle med litt vann, dryss over litt sesamfrø å stek i en forhåndsvarmet ovn på 190 grader i 25 minutter.

  9. Avkjøl på rist.



Du trenger til sandwich (vi laget 10 stykker)

600 gr kyllinglårfilet uten skinn

150 gr bacon

1 stk    hjertesalat

3 stk    plommetomat

1 stk    egg

1 fedd hvitløk

1 ts      fin sennep

sitron

rapsolje



Slik gjør du:

  1. Kryddre kyllingkjøttet med salt og pepper. Varm opp en stekepanne med litt rapsolje.

  2. Stek kyllingen på begge sider til den får en fin gyllen brun farge.

  3. Etterstek i ovn på 190 grader varmluft i 10 minutter, ta ut av ovnen å la den hvile.

  4. Fordel bacon på et stekebrett med bakepapir. Stek på 190 grader varmluft i ca 10-15 minutter til det er skikkelig sprøtt.

  5. Lag majones med egg, hvitløk, sennep, sitron og olje.

  6. Ha egg, hvitløksfedd og sennep i et litermål. Mix sammen med en stavmixer.

  7. Spe inn rapsolje i en tynn stråle (du trenger ca 1-2 dl +/-) mens du mixer.

  8. Når majonesen har blitt tykk, så smaker du til med sitronsaft og salt.

  9. Strimle hjertesalaten å kutt tomaten i tynne skiver.

  10. Når kyllingen er avkjølt deler du den i tynne skiver, baconet kan du kutte grovt eller bare knuse lett.

  11. Del sandwich brød i to, smør på et tynt lag med majones.

  12. Fordel kylling, bacon, salat og tomat på de.

  13. Skal du ha de med deg på tur, trening etc så er det lurt å pakke de inn i aluminiumsfolie.

Håper det smaker!

11 visninger
Kokken & Konditoren_logo.png
Kokken & Konditoren_logo.png

Kontakt oss

E-post: post@kokkenogkonditoren.no

Telefon: 928 01 413

  • Svart YouTube Ikon
  • Instagram - svarte sirkelen
  • Facebook - svarte sirkelen
  • Pinterest - svarte sirkelen

Ved å bruke kokkenogkonditoren.no, samtykker du i bruk av cookies. Les mer

© 2019 Kokken og Konditoren AS