Kokken & Konditoren_logo.png

Kontakt oss

E-post: post@kokkenogkonditoren.no

Telefon: 928 01 413

  • Svart YouTube Ikon
  • Instagram - svarte sirkelen
  • Facebook - svarte sirkelen
  • Pinterest - svarte sirkelen

Ved å bruke kokkenogkonditoren.no, samtykker du i bruk av cookies. Les mer

© 2019 Kokken og Konditoren AS

  • Kokken

Grytebrød med spelt og linfrø


Perfekt med grov leverpostei og sprøløk

Eltefrie grytebrød er meget digg. En gryte som tåler høy temperatur i ovnen er et must.



Du trenger:

300 grfinmalt hvetemel siktet

300 grsiktet speltmel

1 ss tørrgjær

2 ss chiafrø

2 ss hakkede linfrø

1 ts salt

5 dl vann



Slik gjør du:

  1. Rør alt sammen, pass på at det ikke er noe klumper med mel. Dekk til deigen og la den heve til dobbel størrelse.

  2. Dryss litt mel på benken, ta ut deigen av bollen og kna den opp et par ganger.

  3. Deigen er litt bløt, men ikke hver for heavy med melet.

  4. Form til et brød, dryss med mel og pakk inn i et kjøkkenhåndkle.

  5. Sett gryten inn i ovnen på 240 grader. Pass på at den blir skikkelig varm.

  6. Ha så i deigen å stek i 30 minutter med lokk. Ta av lokket å stek i 15 minutter til.

  7. Ta brødet ut av gryten og avkjøl på rist.

  8. Server med f.eks god leverpostei, agurk, syltet løk, sennep og sprø løk

Håper det smaker!

6 visninger
Kokken & Konditoren_logo.png