Gulrotkake med kremostkrem


En god, saftig og smakfull gulrotkake med gode krydderier og masse gulrot.

Toppet med kremostkrem, søtet gulrot og revet sitronskall. En slik kake blir det sjeldent rester av.



Du trenger: (Til en stor langpanne eller 2 mindre kakeformer type ringform)

Kakebunn

6,5 dl   siktet hvetemel

5 stk    egg

5 dl      sukker

4 dl      nøytral olje

650 gr raspet gulrot

2 ts      natron

3 ts      bakepulver

2 ts      kanel

1 ts      kardemomme

1 ts      vaniljesukker



Slik gjør du:

  1. Ha sukker og olje i en bolle og rør sammen med visp. Ha i et og et egg til du får en tykk og lys røre.

  2. Bland sammen hvetemel, natron, bakepulver og krydder å sikt inn i eggmixen. Bruk en slikkepott og rør til du får en klumpfri, jevn røre.

  3. Bland så inn raspet gulrot.

  4. Skal du lage langpannekake kler du et dypt stekebrett med bakepapir og heller røren i.

  5. Stek så på 180 grader i ca 40 minutter.

  6. Skal du steke den i mindre former, enten ringform eller brødform så smører du de med kaldt smør, har i hvetemel og så «dunker» du formene slik at de blir dekket av mel. Da setter ikke kaken seg fast.

  7. Stek så på 180 grader i ca 40 minutter.

  8. Når kakene er ferdig stek, la de kjøle seg litt ned på en rist før du snur formen og tar utav kaken.



Kremost krem

250 gr kremost

160 gr smør

340 gr melis

1 ts      vaniljesukker

Revet skall av ½ stk sitron



Slik gjør du:

  1. Temperer smøret, det bør være helt mykt.

  2. Rør sammen med halvparten av melisen, ha så i resten av melisen, kremost, vaniljesukker og revet sitronskall.

  3. Pisk så jevnt og luftig med en k-grind, men ikke pisk så lenge at det blir for bløtt.



Søtet gulrot

1 stk    gulrot

1 dl      sukker

1 dl      vann



Slik gjør du:

  1. Kok opp vann og sukker. Skrell gulrot å kutt i tynne staver.

  2. Legg gulroten i sukkerlaken til den er myk (dette tar ikke lang tid)

  3. Sil av sukkerlaken og tørk av gulroten på papir.

  4. Topp kake med kremostkrem, dryss over søtet gulrot og rapset sitronskall.


Håper det smaker!

52 visninger
Kokken & Konditoren_logo.png
Kokken & Konditoren_logo.png

Kontakt oss

E-post: post@kokkenogkonditoren.no

Telefon: 928 01 413

  • Svart YouTube Ikon
  • Instagram - svarte sirkelen
  • Facebook - svarte sirkelen
  • Pinterest - svarte sirkelen

Ved å bruke kokkenogkonditoren.no, samtykker du i bruk av cookies. Les mer

© 2019 Kokken og Konditoren AS