• Kokken

Halloumisalat


Halloumi er en ost av kypriotisk opprinnelse. Den har en litt salt smak, og har den egenskapen at den ikke smelter ved varmebehandlig.


Det som er litt lurt å tenke på er at du ikke kutter den for tynt, da kan den knekke litt. Så hold deg over tykkelsen på lillefingeren din, det er en bra pekepinn.


Halloumi er en ost som egner seg veldig godt i sommerlige salater slik som denne. Og med den salte smaken så har bruker vi litt hurtigsyltet løk, roastede hasselnøtter, salat og en salsa verde, som er en urtedressing.

Halloumi får du kjøpt i de alle fleste dagligvarebutikker, og vi liker å bruk den som er naturell. Da står du litt mer «fritt» til å prøve deg frem med smaker og krydder.


Tid: 30 minutter Antall: 4 porsjoner.



Du trenger:

1 pk halloumi

1 pk salatmiks

1 stk rødløk

1 stk lime

50 gr hasselnøtter

2 dl urter (persille, gressløk eller ramsløk og basilikum, du trenger ca like mye av hver)

1 dl god olivenolje



Slik gjør du:

  1. Skrell løken og høvl/kutt den i tynne skiver. Mariner med saften av limen, og la stå til den blir rosa.

  2. Fordel nøttene jevnt utover et stekebrett med bakepapir, og stek i ovnen på 160 grader varmluft i 10 minutter. Rull i klede til du får vekk det meste av skallet, og grovhakk nøttene.

  3. Miks sammen urtene og olje i en blender eller i et litermål med stavmikser.

  4. Kutt halloumi osten i omtrent samme tykkelse som lillefingeren din og grill på begge sider til den får et fint mønster.

  5. Server grillet halloumi ost med salat og tilbehør.

Håper det smaker!


Denne oppskriften er skrevet i samarbeid med - og publisert på plusstid.no

Kokken & Konditoren_logo.png
Kokken & Konditoren_logo.png

Kontakt oss

E-post: post@kokkenogkonditoren.no

Telefon: 928 01 413

  • Svart YouTube Ikon
  • Instagram - svarte sirkelen
  • Facebook - svarte sirkelen
  • Pinterest - svarte sirkelen

Ved å bruke kokkenogkonditoren.no, samtykker du i bruk av cookies. Les mer

© 2019 Kokken og Konditoren AS