Havrebar med gresk yoghurt


Havrebar med gresk yoghurt er veldig godt i matpakken.

Har du lyst å lage noe skikkelig digg?!?


Da anbefaler jeg deg å prøve disse godbitene, de er til å få vann i munnen av.

De er heller ikke så fyfy, og har flere bruksområder.


De er perfekt før og etter trening, som en liten godbit på tur, når du kjenner at hode eller magen skriker etter noe godt, eller rett og slett som en bonus i matpakken.


Du trenger:

100 gr havre

20 gr solsikkekjerner

30 gr gresskarkjerner

30 gr tørket aprikos

60 gr hvit sjokolade

2 ss kokosolje

2 ss gresk yoghurt

Maldon salt


Slik gjør du

  1. Havre og kjerner (solsikke og gresskar) stekes til de blir lett gyllen i ovnen på 180*c, ca.10-15 min.

  2. La havreblandingen kjøle seg ned.

  3. Kutt aprikosen i tynne strimler.

  4. Smelt sjokoladen forsiktig i en bolle som står i varmt vann (vannbad).

  5. Når sjokoladen er smeltet rører du inn kokosolje og gresk yoghurt i sjokoladen.

  6. Rør alt sammen i en bolle og fordel det utover i en liten form som er kledd med plastfolie.

  7. Et lite tips er å brette plastfolien, slik at den er i 2 lag når du skal kle formen. Da er det lettere å få barene ut av formen.

  8. Press massen godt ut i formen, slik at den er så kompakt som mulig. Dryss 1 klype med maldon salt lett over massen.

  9. Du kan gjerne legge et lag med plastfolie over massen og legge noe tungt oppå, slik at massen ligger i press.

  10. Sett formen inn i kjøleskapet og la den bli hard, det kan ta 1-2 timer, den kan også stå lenger.

  11. Kutt den opp i ønsket størrelse og oppbevar i en tett boks i kjøleskapet.


Håper det smaker.

Kokken & Konditoren_logo.png
Kokken & Konditoren_logo.png

Kontakt oss

E-post: post@kokkenogkonditoren.no

Telefon: 928 01 413

  • Svart YouTube Ikon
  • Instagram - svarte sirkelen
  • Facebook - svarte sirkelen
  • Pinterest - svarte sirkelen

Ved å bruke kokkenogkonditoren.no, samtykker du i bruk av cookies. Les mer

© 2019 Kokken og Konditoren AS