
Havrebar med gulrot

Ut på tur, aldri sur? Ikke når du har med noen knallgode havrebarer i sekken. Dette kan nesten sies og være en oppgradert utgave av gulrotkake, og den smaker helt nydelig om du skal ha den med deg på tur.
Hos oss har dette blitt en favoritt hos store og små, og de passer godt i matpakken og.
Tilberedningstid: 60 minutterAntall porsjoner: 20 stk
Dette trenger du:
50 gr rosiner
50 gr grovhakkede hasselnøtter (eller andre nøtter)
375 gr havregryn
3 stk egg
30 gr flytende honning
100 gr raspet gulrot
1 dl vann
1 ss kanel
Slik gjør du
1. Ha havregryn i en bolle. Visp sammen egg, honning, og vann. Vend dette inn i havregrynene med en slikkepott.
2. Ha i rosiner, nøtter og gulrot, og bland godt sammen.
3. Fyll i en halvdyp ildfastform, eller et stekebrett, med bakepapir, og press jevnt og flat.
4. Stek på 160 grader varmluft i 30-40 minutter, til den er gyllen og sprø på toppen.
5. Avkjøl på rist før du kutter den i barer.
6. Oppbevar kjølig i en lufttett boks.
Håper det smaker!
Denne oppskriften er skrevet i samarbeid med – og publisert på plusstid.no
Ca pris per bar: kr 2,50