• Kokken

Havrelapper med bakt frukt


Sommerens beste frokost? Sannsynligvis:)

Havrelapper er lett å lage, næringsrikt og sunt. Disse har vi laget med kokos og sjokolade, da passer de perfekt til sommerfrokosten, spesielt når du serverer de med bakt frukt.


Havrelapper


Tilberedningstid: 20-25 minutter Antall: ca 12 mellomstore – små lapper.

Du trenger:

4 stk egg

2 dl melk

2 dl havregryn

1 ts bakepulver

1 ts vaniljesukker

2 ss flytende honning (eller agave sirup)

50 gr mørk sjokolade

2 ss kokosmasse


Slik gjør du:

  1. Ha egg, melk, gryn, bakepulver, vaniljesukker og honning i en blender eller en bolle (da trenger du en stavmikser). Bland sammen på middels hastighet til du får en jevn røre.

  2. Bland inn hakket sjokolade og kokosmasse.

  3. La røren svelle i 10-15 minutter til den tykner, dette er viktig for at lappene skal henge sammen.

  4. Stek i smør eller nøytral olje på middelsvarme til lappene er gyllen på begge sider og gjennomstekt.

  5. Server med ønsket topping, bakt frukt passer veldig godt til.

Bakt frukt


Tilberedningstid: 20-25 minutter


Du trenger:

4 stk nektarin

1 stk ananas

2 ss flytende honning (eller agave sirup)


Slik gjør du:

  1. Sett stekeovnen på 200 grader varmluft.

  2. Fjern skallet på ananas, del den så i fire båter og kutt vekk kjernen. Del så ananasen i ca 1 cm tykke skiver.

  3. Del nektarin i to og fjern steinen. Kutt så nektarinen i fine båter.

  4. Ha nektarin og ananas i en ildfast form og bland inn honningen.

  5. Bak frukten på 200 grader til den er mør, detter tar ca 12-15 minutter.

  6. Server lun sammen med gode havrelapper.

Håper det smaker!

75 visninger
Kokken & Konditoren_logo.png
Kokken & Konditoren_logo.png

Kontakt oss

E-post: post@kokkenogkonditoren.no

Telefon: 928 01 413

  • Svart YouTube Ikon
  • Instagram - svarte sirkelen
  • Facebook - svarte sirkelen
  • Pinterest - svarte sirkelen

Ved å bruke kokkenogkonditoren.no, samtykker du i bruk av cookies. Les mer

© 2019 Kokken og Konditoren AS