
Havrelapper med bakt frukt

Havrelapper er lett å lage, næringsrikt og sunt. Disse har vi laget med kokos og sjokolade, da passer de perfekt til sommerfrokosten, spesielt når du serverer de med bakt frukt.
Havrelapper
Tilberedningstid: 20-25 minutter Antall: ca 12 mellomstore – små lapper.
Du trenger:
4 stk egg
2 dl melk
2 dl havregryn
1 ts bakepulver
1 ts vaniljesukker
2 ss flytende honning (eller agave sirup)
50 gr mørk sjokolade
2 ss kokosmasse
Slik gjør du:
Ha egg, melk, gryn, bakepulver, vaniljesukker og honning i en blender eller en bolle (da trenger du en stavmikser). Bland sammen på middels hastighet til du får en jevn røre.
Bland inn hakket sjokolade og kokosmasse.
La røren svelle i 10-15 minutter til den tykner, dette er viktig for at lappene skal henge sammen.
Stek i smør eller nøytral olje på middelsvarme til lappene er gyllen på begge sider og gjennomstekt.
Server med ønsket topping, bakt frukt passer veldig godt til.
Bakt frukt
Tilberedningstid: 20-25 minutter
Du trenger:
4 stk nektarin
1 stk ananas
2 ss flytende honning (eller agave sirup)
Slik gjør du:
Sett stekeovnen på 200 grader varmluft.
Fjern skallet på ananas, del den så i fire båter og kutt vekk kjernen. Del så ananasen i ca 1 cm tykke skiver.
Del nektarin i to og fjern steinen. Kutt så nektarinen i fine båter.
Ha nektarin og ananas i en ildfast form og bland inn honningen.
Bak frukten på 200 grader til den er mør, detter tar ca 12-15 minutter.
Server lun sammen med gode havrelapper.
Håper det smaker!