• Kokken

Helstekt kylling med bakte grønnsaker og peppersaus


Man må jo bare like middager som omtrent lager seg selv i ovnen uten noe særlig forberedelser. 

Helstekt kylling med grønnsaker må jo være den optimale søndagsmiddagen.


Denne oppskriften er laget med litt amerikanske toner med en god kryddermix og masse gode grønnsaker. Samt en god, fyldig peppersaus laget på sjyen som kommer fra kyllingen under steking.

Trikset for å få en god og saftig kylling er å hvile den lenge etter steking, så dette er ikke middagen for stressfylte dager.

Nivå: Enkel      Tid: 3 timer     Porsjoner: 4 stk



Du trenger:

1 stk    kylling (ca 1,5kg)

2 ss     paprika pulver

1 ss     sennepspulver

1 ts      chilipulver

1 ts      cummin

1 ss     salt

2 stk    gulrot

1 stk    stor søtpotet

2 stk    rødløk

2 stk    ferdig kokte mais kolber

1 stk    squash

1 stk    rød paprika

1 fedd hvitløk



Slik gjør du:

  1. Bland sammen krydderet å dryss over kyllingen.

  2. Skrell de grønnsakene som trenger det å del alle grønnsakene i grove biter. Du må ikke kutte de for små.

  3. Ha alle grønnsaken i en dyp stekeform som kyllingen passer oppi. 

  4. Legg et bakepapir i bunn så er det letter å få grønnsakene utav igjen uten å måtte skrape formen (de blir ganske så mør)

  5. Sett formen med grønnsaker og kylling i en forhåndsvarmet ovn på 180 grader varmluft.

  6. Stek kyllingen i ca 1 time og 15 minutter (bruker du steketermometer er den ferdig på ca 68 grader). La kyllingen hvile i minst 30 minutter.

  7. Skjær brystet av skroget, følg beinet når du kjør det. Del hvert bryst i 4-6 stykker.

  8. Låret deler du i to ved leddet.

  9. Varm opp kyllingen og grønnsakene litt i ovnen før servering.

Bruk sjyen fra stekingen til å lage peppersaus.



Peppersaus:

3-4 dl  av sjyen fra stekingen

1 ss     hel pepper (rose eller grønn)

1 dl      fløte

2 ss     hvetemel



Slik gjør du:

  1. Rør ut litt av sjyen med mel i en gryte på middels varme.

  2. Spe inn resten av sjyen mens du rører med en visp.

  3. Ha i pepper og fløte å la sausen småkoke i 5-10 minutter.

  4. Smak til med litt salt

Håper det smaker!


Denne oppskriften er skrevet i samarbeid med - og publisert på plusstid.no

Kokken & Konditoren_logo.png
Kokken & Konditoren_logo.png

Kontakt oss

E-post: post@kokkenogkonditoren.no

Telefon: 928 01 413

  • Svart YouTube Ikon
  • Instagram - svarte sirkelen
  • Facebook - svarte sirkelen
  • Pinterest - svarte sirkelen

Ved å bruke kokkenogkonditoren.no, samtykker du i bruk av cookies. Les mer

© 2019 Kokken og Konditoren AS