top of page

Hjemmelagde påskeegg med appelsin og kokossmak



For mange er påske en høytid som innebærer masse godt å spise av både salte og søte retter. Her er noen skikkelige godbiter som virkelig gir deg følelsen av påske, søte med en rund appelsinsmak og kokosen som lurer seg inn på slutten.


De er perfekt som snop til både store og små. De gjør seg veldig godt i påskeegget eller en perfekt gave å gi til noen fine folk.


En gøy påske aktivitet for store og små, er å lage et lite påskeverksted der alle er med og pynter sitt «eget» snop. De kan kuttes i ruter, rulles til egg, dyppes i sjokolade og pyntes med perler eller annet spennende strøssel.

Det krever ikke så lang tid for å trylle frem disse små påskeherlighetene.


Tid: 15 min + avkjøling og pynting. Mengde: En liten form tilsvarende ¼ langpanne.


 

Du trenger:

397 gr (1 boks) søtet kondensert melk

400 gr hvit sjokolade

¼ ts vaniljepulver

1 ts finrevet appelsinskall

50 gr kokosmasse


 

Slik gjør du:

  1. Ha alt utenom kokosmassen i en gryte og kok opp, la det småboble i 5 min.

  2. Det er veldig viktig at du rører i gryten hele tiden, slik at det ikke svir seg.

  3. Rør så inn kokosmassen og hell røren i en form som er kledd med bakepapir.

  4. Sett formen i kjøleskapet.

  5. Når fudgen er avkjølt kan du kutte den og pynte den.

  6. Oppbevar fudgen i en tett boks, kjøligt.

Riktig god påske.


Denne oppskriften er skrevet i samarbeid med - og publisert på plusstid.no

47 visninger0 kommentarer

Siste innlegg

Se alle
Kokken & Konditoren_logo.png
bottom of page