Hjemmelagde seigmenn


Å lage seigmenn selv er raskt, enkelt og super godt. Det er også en fin ting å gjøre sammen med barna. 

De fleste har spist seigmenn før og det sikkert flere ganger. Seigmenn er jo så gode og de har ofte flere bruksområder enten det er som snop i lørdagskålen.


Til å pynte sjokoladekaken som du har stekt i en langpanne, for storesøster vil ha en fotballkake til bursdagsfesten eller til sjørøverkaken som lillebror bestilte. Sist men ikke minst til mor som har gjemt seigmennene på toppen i skapet for å smugspise dem i fred og ro.


Men har du tenkt på at du kan lage seigmenn selv med den smaken du vil og med den formen du ønsker?

Det er faktisk mulig og ikke noe vanskelig heller.


Denne oppskriften er skrevet i samarbeid med - og publisert på plusstid.no


Nivå: Enkel. Tid: 30min (+ 2-3t). Porsjoner: 15-20, alt etter hvilke former du bruker.


Du trenger: 

2,5 dl   Fun light jordbær og pasjon

500 gr sukker

16 pl    gelantine

Til å dekke dem med:

Sukker og litt sitronsyre (smak deg fram).

Eller

Potetmel og melis (50/50) med litt sitron syre.

Du trenger ikke sitron syre om du bare vil ha dem søte.



Slik gjør du:

  1. Kok sukker og saft, ønsker du litt svakere smak på saften så bland den ut med litt vann, men bruk samme mengde som nevnt i oppskrift. Legg gelantin i kaldt vann.

  2. Når sukkeret er oppløst i saften så tilsetter du gelantinen, husk å presse vannet av gelantinen før du har det oppi gryten med saftlaken. Rør det godt sammen og la det småkoke i 15 min.

  3. Sil laken oppi et litermål med helletut å hell oppi de former du måtte ønske, men pass på at du kan vrenge ut formene slik at du får ut seigmennene. Eller ha alt i en form dekket med bakepapir.

  4. Sett former i kjøleskapet og la dem sette seg. Det kan ta alt fra 2-3 timer etter hvor store porsjonene er.

  5. Ta dem ut av formene. Har du støpt dem i en stor form så kan du kutte dem opp eller stikke ut med små utstikkere.

  6. Rull dem i sukkermixen eller potetmelmiksen eller la dem være som de er.

  7. Oppbevar dem tildekket i en boks. Skal det ligge flere lag oppå hverandre så klipp til bakepapir og ha mellom lagene.

Håper det smaker!

62 visninger
Kokken & Konditoren_logo.png
Kokken & Konditoren_logo.png

Kontakt oss

E-post: post@kokkenogkonditoren.no

Telefon: 928 01 413

  • Svart YouTube Ikon
  • Instagram - svarte sirkelen
  • Facebook - svarte sirkelen
  • Pinterest - svarte sirkelen

Ved å bruke kokkenogkonditoren.no, samtykker du i bruk av cookies. Les mer

© 2019 Kokken og Konditoren AS