• Kokken

Hjemmelaget bar med aprikos og tranebær


Tilberedningstid: 20 min Antall porsjoner: 16 stk


Det er alltid nyttig og ha noen gode bar-oppskrifter i repertoaret. Slik som disse med aprikos, tranebær og kokos. De blir fort en favoritt hos alle, og passer enten du skal på tur, trening eller du har de i matpakken.


Barer som disse er fruktige, søte, og gode. De har og en annen konsistens enn du gjerne er vant til med hjemmelagde barer, ikke at det er en dum ting. Føler du at tranebær og aprikos er litt uvant, kan du bytte det ut med gule rosiner og dadler. Mulighetene er mange.



Du trenger:

50 gr kokosmasse

50 gr tørket tranebær

50 gr havregryn

200 gr tørket aprikos

20 gr honning

100 gr mandler

1 ts malt kanel

¼ ts salt



Slik gjør du

1. Ha aprikos og tranebær i en bolle. Hell over 1 liter kokende vann. La dette stå i 10 minutter.

2. Ha mandler og havregryn i en mikser/hurtigblender. Miks sammen, slik at det blir et grovt mel.

3. Sil vannet av aprikos og tranebær, og tilsett frukten i blenderen sammen med kokosmasse, honning, salt og kanel. 

4. Miks alt først på lav hastighet, så økter du litt etter litt. Når alt er blandet sammen, og du har fått en klumpete deig, er det ferdig.

5. Ha deigen i en brød- eller zip-lock pose, og kjevl jevnt flat. Den bør være ca 1 cm tykk. Legg kjølig over natten.

6. Ta ut av posen og kutt i avlange, eller firkantede stykker. Oppbevar i en boks i kjøleskapet. Skal du ta med på tur er det lurt å pakke inn i aluminum- eller plastfolie.


Håper det smaker!


Denne oppskriften er skrevet i samarbeid med – og publisert på plusstid.no


Ca pris per bar: kr 2,60

49 visninger
Kokken & Konditoren_logo.png
Kokken & Konditoren_logo.png

Kontakt oss

E-post: post@kokkenogkonditoren.no

Telefon: 928 01 413

  • Svart YouTube Ikon
  • Instagram - svarte sirkelen
  • Facebook - svarte sirkelen
  • Pinterest - svarte sirkelen

Ved å bruke kokkenogkonditoren.no, samtykker du i bruk av cookies. Les mer

© 2020 Kokken og Konditoren AS