top of page
  • Forfatterens bildeKokken

Hjemmelaget harrisa


Har du hørt om Harrisa før? Denne nordafrikanske chilipastaen består hovedsakelig av chili og paprika å gir deg mange spennende muligheter.

Er det ikke fantastisk å lage en chilipasta du kan ha stående i kjøleskapet som virkelig gir den mange muligheter i matlagingen. Du kan bruke den til dressing, i dipper, sauser og mye mer.

Vi har laget to ulike retter med harrisa, den ene er en harrisa marinert laks, mens den andre er Vegobollar som serveres med en harrisa og yoghurt dressing.

For å gjøre den litt mer barnevennlig har vi tonet ned innholdet av chili å tilsatt litt tørket aprikos i tillegg. Men husk at chili er lunefulle greier, så den er fortsatt litt sterk.

Nivå: Middels Tid: 45-60 minutter    Porsjoner: 1 glass, ca 3 dl


 

Du trenger:

2 stk    avlange røde paprika

2 stk    rød chili

2 feddhvitløk

4 stk    tørket aprikos

½ ts     salt

1 ts      cummin

1 ts      malt koriander

1 dl      olivenolje

Slik gjør du:


  1. Forhåndsvarm stekeovnen til 180 grader varmluft.

  2. Legg chili, paprika og hvitløk på et bakepapir i en stekeform.

  3. Bak i 20 minutter, de skal få en litt sort farge.

  4. Med en gang du har tatt formen ut av ovnen må du dekke den til med plastfolie.

  5. Siden formen er så varm bare legger du over en «ark» plastfolie som dekker formen, og den vil smelte seg fast.

  6. La dette stå i 20 minutter på en rist, da vil skallet på chilien og paprikaen løsne.

  7. Etter 20 minutter skal du kunne dra av skallet på paprikaen og chilien, den er fortsatt litt varm, så du kan bruke en skje eller gaffel.

  8. Fjern skall og frø på chilien og paprikaen. Press hvitløken ut av skallet.

  9. Ha det så i en blender sammen med resten av ingrediensene, mix sammen til en paste å oppbevar kjølig.

Håper det smaker!

Denne saken er skrevet i samarbeid med – og publisert på plusstid.no



30 visninger0 kommentarer

Siste innlegg

Se alle
Kokken & Konditoren_logo.png
bottom of page