top of page
  • Forfatterens bildeKokken

Hjemmelaget mini tacos med laks ceviche


Endelig er våren her og da frister det med gode, freshe og smakfulle retter. Prøv deg på disse hjemmelagde mini tacosene med laks ceviche.

Vi har laget de på Maseca mel som du får tak i på enkelte spesialbutikker.

Helt perfekt om du skal invitere venner på middag og har lyst å by på en digg forrett.

Nivå: Middels Tid: 45-60 minutter    Porsjoner: ca 20 stk små tacos.


 

Du trenger:

3 dl      Maseca mel

2 dl      vann

Litt salt

150 gr laksefilet uten skinn og bein

1 stk    avocado

1 stk    agurk

1 stk    vårløk

4 stk    lime

2 stk    rødløk

Litt chili og koriander


 

Slik gjør du:

  1. Kna sammen en maseca mel, litt salt og vann til en fast og fin deig. Du bør jobbe med deigen i ca 3 minutter. Deigen skal ikke være for «knudrete», da må du ha litt mer vann.

  2. Den skal være lett å forme til baller og ikke klistre seg til hendene.

  3. Fordel deigen i 20 små biter. Press de flat med en tortillapresse, eller du kan kjevle de ut mellom bakepapir.

  4. Stek de i en varm stekepanne ett minutter eller to på hver side.

  5. Hold de lun under et klede.

  6. Skrell løken å høvl den i tynne skiver. Bland sammen med saften av en stk lime og litt salt.

  7. Oppbevar på glass i kjøleskapet, den holder seg en ukes tid.

  8. Del avocado i to å fjern skall og stein. Mos sammen med saften av ½ stk lime. Smak til med litt salt

  9. Kutt agurk i fine terninger å bland sammen med snittet vårløk. Ha i litt snittet chili om du vil ha den litt sterkere.

  10. Kutt laksen i fine terninger å bland sammen med saften av 1 stk lime og litt maldonsalt.

  11. Ikke gjør dette for tidlig, da saften av limen vil få fisken til og begynne å «koke». Det holder å gjøre det rett før servering.

Server lune tacos med digg tilbehør og laks ceviche.


Håper det smaker!

488 visninger0 kommentarer

Siste innlegg

Se alle
Kokken & Konditoren_logo.png
bottom of page