Hjemmelaget nugatti
Oppdatert: 23. nov. 2019

Så godt, og så enkelt. Hjemmelaget nugatti blir kjapt en slager hos alle i familien. Sannsynligheten er stor for at dette er noe du lager mer enn en gang!
Tilberedningstid: 30 min Antall porsjoner: 1 mellomstort syltetøyglass
Dette trenger du:
3 ss flytende honning
250 gr hasselnøtter
2 ss kakao
2 ss solsikke/rapsolje
0.5 ts maldonsalt
Slik gjør du:
Fordel hasselnøttene jevnt utover et stekebrett med bakepapir. Stek på 160 grader varmluft i 15 minutter.
Mens nøttene enda er varm, ha de i et klede, eller kjøkkenhåndkle, å "gni" nøttene slik at mesteparten av skallet faller av.
Ha nøttene i en blender, eller hurtigmikser. Tilsett de andre ingrediensene, og miks til du får en glatt og relativ klumpfri røre. Dette tar litt tid, å du må nok skrape ned fra kantene et par ganger.
Hell over på et syltetøyglass (eller lignende) og sett kjølig.
Smaker best på nystekt brød! Håper det smaker!