Hjemmelaget snickersbar!
Oppdatert: 16. feb. 2019

Snickers som energibar tenker du? Selvsagt sier vi! Hvor godt er det ikke å sette tennene i disse energibombene etter en hard treningsøkt. Disse barene krever ingen steking, og er derfor enkel å lage i tillegg.
Ikke kutt de så alt for store, for disse er mektige og smakfulle engergibomber.
PS! Bruk en kjøkkenmaskin til å lage snickersbarene. om du har, da går det mye fortere.
Tilberedningstid: 20 minutter Antall porsjoner: 20 stk
«Snickersbunn»
Du trenger:
150 gr peanøtter
200 gr peanøttsmør
150 gr melk
75 gr kokosolje
100 gr havregryn
30 gr kakaopulver
100 gr dadler uten stein
Slik gjør du:
Ha peanøtter i en mikser og kjør sammen til et pulver. Ha peanøttsmør, melk og kokosfett i en gryte og smelt på lav varme.
Ha havregryn, dadler, og kakaopulver i mikseren sammen med nøttene, og spe inn melk, mens du blander på lav hastighet.
Bland alt godt sammen, og hell over i en halvdyp form med plastfolie. Bruk en slikkepott til å skrape alt utav mikseren, og fordele det jevnt utover formen.
Sett kjølig.
Begynn så på peanøttopping
«Peanøttopping»
Du trenger:
125 gr peanøttsmør
25 gr kokosolje
50 gr agavesirup/honning
½ ts vaniljesukker
Slik gjør du:
Skyll utav mikseren og ha i ingrediensene til peanøttopping. Bland dette sammen til du får en glatt topping.
Fordel jevnt utover snickersbunnen, og la det stå kjølig over natten.
Kutt i porsjoner, og oppbevar kjølig i en lufttett beholder.
Håper det smaker!
Denne oppskriften er skrevet i samarbeid med – og publisert på plusstid.no
Ca pris per bar: kr 4,40