top of page
  • Forfatterens bildeKokken

Hjemmelaget snickersbar!

Oppdatert: 16. feb. 2019


Disse enegribombene passer ypperlig når du må fylle på lagerende dine.

Snickers som energibar tenker du? Selvsagt sier vi! Hvor godt er det ikke å sette tennene i disse energibombene etter en hard treningsøkt. Disse barene krever ingen steking, og er derfor enkel å lage i tillegg.


Ikke kutt de så alt for store, for disse er mektige og smakfulle engergibomber.


PS! Bruk en kjøkkenmaskin til å lage snickersbarene. om du har, da går det mye fortere.


Tilberedningstid: 20 minutter Antall porsjoner: 20 stk


 

«Snickersbunn»

Du trenger:

150 gr peanøtter

200 gr peanøttsmør

150 gr melk

75 gr kokosolje

100 gr havregryn

30 gr kakaopulver

100 gr dadler uten stein


 

Slik gjør du:

  1. Ha peanøtter i en mikser og kjør sammen til et pulver. Ha peanøttsmør, melk og kokosfett i en gryte og smelt på lav varme.

  2. Ha havregryn, dadler, og kakaopulver i mikseren sammen med nøttene, og spe inn melk, mens du blander på lav hastighet.

  3. Bland alt godt sammen, og hell over i en halvdyp form med plastfolie. Bruk en slikkepott til å skrape alt utav mikseren, og fordele det jevnt utover formen.

  4. Sett kjølig.

Begynn så på peanøttopping


 

«Peanøttopping»

Du trenger:

125 gr peanøttsmør

25 gr kokosolje

50 gr agavesirup/honning

½ ts vaniljesukker


 

Slik gjør du:


  1. Skyll utav mikseren og ha i ingrediensene til peanøttopping. Bland dette sammen til du får en glatt topping.

  2. Fordel jevnt utover snickersbunnen, og la det stå kjølig over natten.

Kutt i porsjoner, og oppbevar kjølig i en lufttett beholder.


Håper det smaker!


Denne oppskriften er skrevet i samarbeid med – og publisert på plusstid.no


Ca pris per bar: kr 4,40

312 visninger0 kommentarer

Siste innlegg

Se alle
Kokken & Konditoren_logo.png
bottom of page