• Kokken

Hjemmelaget softis


Hjemmelaget softis, med masse god topping!

Vi har alle et minne om, og vi har vel alle enda et lite søtsug for softis. Myk og kremet i konsistensen, toppet med alle smaker du måtte ønske.

Men det ikke alle forunt å ha en egen soft-s maskin på kjøkkenet. Fortvil ikke, softis kan du lage hjemme selv, og det ikke mange ingrediensene du trenger. Konseptet er jo i grunn ganske enkelt – pisket kald fløte.


En pose med fløteblanding, masse isbiter, og litt muskler er det som skal til for å lage softis!

Alt du trenger er et par frysteposer, masse isbiter og litt muskler. Da er utgangpunktet sikret, vi har også laget denne oppskriften i ismaskin, men da må du følge litt med slik at den ikke blir altfor hard.


Du trenger:

4 dl fløte

2 dl melk

1 dl sukker blant med litt vaniljefrø Eller tilsett 1 ts vaniljesukker

Masse isbiter

Salt

Fryseposer


Slik gjør du:

  1. Bland sammen fløte, melk og sukker med vaniljefrø eller vaniljesukker. Ha dette i en frysepose, men sørg at det luft igjen i posen. Om du har tynne fryseposer er det lurt å bruke to poser, slik at det ikke posen sprekker.

  2. Legg isbiter i den andre posen og tilsett litt salt. Legg posen med fløtemelk over i posen med isbiter og knyt godt igjen.

  3. Pakk posen inn i et kjøkkenhåndkle og rist godt i 10-15 minutter, eller til miksen har blitt til myk is.

  4. Klipp opp posen med isbiter og ta ut posen med softis. Åpne opp og fordel softisen i ønskede beger eller porsjoner. Du kan skylle av posen i iskaldt vann før du åpner den, slik at du fjerner rester av evnt saltvann.

Håper det smaker!


Denne oppskriften er skrevet i samarbeid med - og publisert på plusstid.no

2 733 visninger0 kommentarer

Siste innlegg

Se alle
Kokken & Konditoren_logo.png