top of page
  • Forfatterens bildeKokken

Hjemmelaget Sriracha hot sauce


Det å lage sin egen sriracha / hot sauce er en sann fryd. Kanskje er du en av disse med grønne fingre som bare klør etter å få brukt opp all chilien din til noe.


Sriracha er vel snart blitt fast innslag i mange kjøleskap her i landet, og det er faktisk ikke så vanskelig å lage en knallgod hot sauce av samme kaliber selv. Du trenger få ingredienser, og kan sann sett "styre" sterkheten selv.


Forskjellen på denne varianten er at den blir litt tynnere, og gjerne har litt mer "kick" og mer markant chilismak. Men du venner deg fort til det!


Denne oppskriften gir deg ca 3 dl ferdig saus, og det bør jo holde en god stund. Du bør ha et norgesglass / fermenteringsglass til dette. Totalt tar det 3 dager å lage, men det meste av tiden går med til fermentering av chili.


Du trenger:

130 gr rød chili uten stilk

10 gr skrelt hvitløk

200 gr vann

3 gr finsalt

30 gr brunt sukker

10 gr sukker

50 gr riseddik (du kan bruke eplesider eddik)

1 stk Norgesglass

litt bakepapir


Slik gjør du:

  1. Vask norgesglasset godt og pass på at det er helt rent. Du kan gjerne koke glasset slik at de fleste bakterier fordufter. Avkjøl glasset i romtemperatur.

  2. Kutt chili og hvitløk i grove biter. Ha over på glasset.

  3. Bland kaldt vann og salt, rør godt. Jeg liker å bruke en stavmikser. Saltet vil løse seg opp, så det er ikke krise om du ser biter av salt i vannet. Hell saltlaken i glasset. Klipp til en bit med bakepapir slik at det kan ligge som et lokk oppå chilien i glasset. Da vil den alltid ligge under vann.

  4. Ha på lokk med pakning slik at det er tett.

  5. La glasset stå i romtemperatur i 3 dager til du ser at det begynner å boble. Pass på at glasset står et sted det ikke er direkte utsatt for sollys.

  6. Hell blandingen over i en gryte og tilsett brunt sukker, sukker og eddik. Kok opp, og la det koke i 10-15 minutter.

  7. Hell så over i en blender og miks på middels høy hastighet til du får en glatt saus. Du kan sile den om du ikke vil ha med biter av frø og skall, men det er ikke et must.

  8. Oppbevar kjølig på egnet flaske.

Bruk som du ville brukt sriracha eller hot sauce. Et lite stalltips om du virkelig er ute etter noe nytt, og er glad i østers, er å tilsette en dråpe eller to på østersen før du slurper den i deg.


Håper det smaker!
1 295 visninger0 kommentarer

Siste innlegg

Se alle
Kokken & Konditoren_logo.png
bottom of page