Hjemmelaget sunn nugatti

Nugatti laget på mandler, kokos, sjokolade og kakao! Enkelt å lage og perfekt på skiven, i nistepakken eller som turmat.
Du kan fint bytte ut mandler med andre nøtter, som f.eks hasselnøtt.
Ikke bare står du i fare for å lage en ny familiefavoritt, du lager i tillegg en sunn familiefavoritt.
Du trenger:
200 gr mandler
50 gr kokosfett
50 gr mørk sjokolade
1 ss kakaopulver
1 ts salt
Slik gjør du:
Fordel nøttene jevnt utover et stekebrett med bakepapir. Stek på 160 grader i 15 minutter.
Da får du en litt annen smak på nøttene, og de blir enklere å mixe sammen.
Ha så nøttene i en blender eller kjøkkenmaskin. Begynn å mix sammen til en paste, bruk lav hastighet til og begynne med. Siden nøttene er varme vil de raskere skille ut olje, slik at de blir kjørt sammen.
Dette tar litt tid, og du må nok stoppe blender av og til å skrape ned fra kantene.
Når nøttene begynner og bli flytende kan du skru opp hastigheten, slik at du fra mixet det sammen.
Tilsett så kokosfett, mørk sjokolade, kakao og salt.
Når du har blandet alt sammen kan det virke ganske flytende, og det er det sann sett.
Men det vil bli tykkere når det har fått avkjølt seg litt i kjøleskap.
Oppbevar på glass i kjøleskapet, det blir nok fortere spist opp enn du aner.
PS! Prøv nugatti som pålegg på bananbrødet vårt, da har du skikkelig turmat som gir deg masse rett energi!
Håper det smaker!