• Kokken

Hjortesteik med gratinert potetkrem og godt tilbehør


Perfekt lørdagsmiddag

En lørdagsfavoritt er et saftig stykke kjøtt som har stått lenge å kost seg i ovnen.

Denne gangen har vi gått for en rundstek av hjort som fikk stå i ovnen på 60 grader i 5 timer.

Som tilbehør har vi laget en gratinert potetkrem, lettsyltet rødbeter, gratinert potetkrem, rosenkål og hjortesjy.

Vil du steke et større stykke kjøtt går dette helt fint, det må gjerne stå litt lenger i ovnen.



Du trenger:

1,5-2 kg rundstek av vilt

8 stk    mandelpotet

2 stk    rødbete

2 ss     hvitvinseddik

1 pk     rosenkål

200 gr boretaneløk eller annen småløk

1 stk    gul løk

3 stk    hvitløksfedd

1 ss     smør

1-2 dl  melk

parmesan

brødkrum



Slik gjør du:

Begynn med kjøttet. Renskjær for sener og hinner, ta vare på dette slik at du kan bruke til saus.

Krydre kjøttet godt med salt og pepper, å stek i en stekepanne med litt raspolje på middels-høy varme, sammen med hvitløksfeddene, til kjøttet får en fin og brun farge på alle kanter.


Sett kjøttet i en stekeovn som står på 60 grader i 5-6 timer. Bruk steketermometer om du er usikker på kjernetemperatur (ett sted mellom 55-60 grader liker vi best). De siste 5-6 minuttene skrur du opp varmen til 180 grader slik at steiken blir varm.

Husk at kjøttet bør hvile 10-15 minutter før du begynner å skjære i skiver.


Sausen lager du ved å steke avskjæret av kjøttet (sener og hinner) sammen med grovhakket gul løk. Bruk gjerne samme stekepanne som du brukte til å brune kjøttet, uten å vaske den.

Da får du enda mer smak i sausen. Ha i vann til det dekker og kok på lav varme i et par timer.

Pass på at ikke væsken fordamper, da må du ha på litt mer vann.


Skrell mandelpotet, kok til de er ferdig og sil av vannet. La potetstappe sammen med smøret og melken, smak til med salt og pepper. Ha i en ildfast form, rasp over parmesan å dryss brødkrum over der.

Stek på 200 grader med grillelement til gyllen brun å crispy.

PS! Dette kan være lurt å gjøre mens kjøttet hviler.


Kok rødbeter i lettsaltet vann til de er mør. Sil av vannet å dra av skallet.

Er rødbeten ferdig kokt så er ikke dette noe problem.

Del rødbetene i jevn store biter og varm opp i en gryte sammen med eddik før servering.


Boretaneløk skreller du å deler i to. Stek på snittflaten i en stekepanne på middelsvarme med litt rapsolje. Når løken har fått en karamellisert farge, ha i litt smør og dekk til med et lokk. La stå på lav varme i ca 30 minutter til løken er mør og godt.


Rosenkålen deler du i blader å koker i lettsaltet vann i et par minutter.

Server hjortesteik med varm potetgrateng, tilbehør og saus.


PS! Har du rester igjen av kjøttet kan du lage en kjapp gryterett av dette.


Håper det smaker!

15 visninger
Kokken & Konditoren_logo.png
Kokken & Konditoren_logo.png

Kontakt oss

E-post: post@kokkenogkonditoren.no

Telefon: 928 01 413

  • Svart YouTube Ikon
  • Instagram - svarte sirkelen
  • Facebook - svarte sirkelen
  • Pinterest - svarte sirkelen

Ved å bruke kokkenogkonditoren.no, samtykker du i bruk av cookies. Les mer

© 2019 Kokken og Konditoren AS