Hverdagslig falafel

Det er vår i luften og da passer det godt med enkle, lette og raske hverdagsmiddager. Slik som knallgod, spennende og velsmakende hverdagslig falafel.
Perfekt middag i hånden om man skal nyte litt ekstra tid på lekeplassen, være litt før på fotballtrening, eller har mer lyst å finne frem sykkelen istedet for å stå over middags-grytene.
Antall porsjoner: 4 stk Tid: 30 minutter
460 gr ferdige kokte kikererter
2 stk egg
3 ss hvetemel
8 stk fullkorn pitabrød
1 stk rødløk
100 gr baby spinat
2 ss rømme
1 stk lime
4 ss kebabkrydder miks (oppskrift her)
Salt og pepper
Stekeolje
Slik gjør du:
Sil væsken av kikertene, og skyll godt i kaldt vann. Ha de så i en blender sammen med hvetemel, egg og halvparten av kebabkrykkder miksen.
Bland godt sammen, det skal bli som en deig. Stek en liten prøvekake i en mellomvarm stekepanne, og smak til om du vil ha mer salt, pepper eller krydder i.
Bruk en skje til å forme falafelene, og stek de gyllen på begge sider i stekepannen. Pass på at de er gjennomvarm.
Varm opp pitabrød etter anvisning på pakken.
Kutt løken i tynne skiver og bland med saften av lime.
Smak til rømme med resten av kebabkrydderet.
Server falafel i pita med løk, dressing og spinat.
Håper det smaker!
Denne oppskriften blir en del av måltidsplanleggeren - Hverdags