top of page
  • Forfatterens bildeKokken

Hverdagslig falafel


Enkel, rask og velsmakende hverdags-middag

Det er vår i luften og da passer det godt med enkle, lette og raske hverdagsmiddager. Slik som knallgod, spennende og velsmakende hverdagslig falafel.


Perfekt middag i hånden om man skal nyte litt ekstra tid på lekeplassen, være litt før på fotballtrening, eller har mer lyst å finne frem sykkelen istedet for å stå over middags-grytene.


Antall porsjoner: 4 stk Tid: 30 minutter


 

460 gr ferdige kokte kikererter

2 stk egg

3 ss hvetemel

8 stk fullkorn pitabrød

1 stk rødløk

100 gr baby spinat

2 ss rømme

1 stk lime

4 ss kebabkrydder miks (oppskrift her)

Salt og pepper

Stekeolje


 

Slik gjør du:

  1. Sil væsken av kikertene, og skyll godt i kaldt vann. Ha de så i en blender sammen med hvetemel, egg og halvparten av kebabkrykkder miksen.

  2. Bland godt sammen, det skal bli som en deig. Stek en liten prøvekake i en mellomvarm stekepanne, og smak til om du vil ha mer salt, pepper eller krydder i.

  3. Bruk en skje til å forme falafelene, og stek de gyllen på begge sider i stekepannen. Pass på at de er gjennomvarm.

  4. Varm opp pitabrød etter anvisning på pakken.

  5. Kutt løken i tynne skiver og bland med saften av lime.

  6. Smak til rømme med resten av kebabkrydderet.

  7. Server falafel i pita med løk, dressing og spinat.

Håper det smaker!


Denne oppskriften blir en del av måltidsplanleggeren - Hverdags

146 visninger0 kommentarer

Siste innlegg

Se alle
Kokken & Konditoren_logo.png
bottom of page