Hverdagslig potet med meksikansk twist!


Hverdagslig potet med en meksikansk twist er en tipp topp hverdagsmiddag!

To ting er det vel vi nordmenn digger, taco og poteter! Og det er jo to ting som gjerne ikke alltid harmonere så mye.


Men som en digg middag i en travel hverdag er det helt innafor. Alt du trenger for å lage dette er litt rester av kokte poteter, kjøttdeig, ost og det tilbehøret du måtte ønske.

Du kan selvsagt lage dette med poteter som ikke er av type restepotet fra søndagsmiddagen.


Det lønner seg å bruke mandelpotet eller annen melen potet til denne oppskriften, da det vil gi et bedre resultat, men det er ikke et must.

Alt du trenger å gjøre er og dele kokt potet i to å skrape ut «innmaten» med en skje slik at du huler ut poteten. Så steker du kjøttdeigen med grønnsaker og smaker til etter ønske og tilsetter innmaten på poteten. Fyll poteten med kjøtt og grønnsaksblandingen og topp med ost.


Alt som skal til etter det er litt gratinering og så er du klar for middag.


I oppskriften under står de grønnsakene vi har brukt, men du kan selvsagt bare gønne på med det du måtte ønske (innenfor rimelighetens grenser så klart)



Du trenger:

1 pk kjøttdeig

1 stk løk

2 stk fedd hvitløk

1 stk sjampinjong

4 stk tomat (eller 1 boks hakkede tomater)

1 dl mais

3 ss tacokrydder

7-8 stk mellomstore poteter

Revet ost


Slik gjør du:

  1. Kok poteter til de er gjennomkokt, avkjøl litt og del i to på langs. Bruk en skje og skrap ut innmaten av potetene.

  2. Finhakk løk og hvitløk, kutt soppen i små biter. Stek kjøttdeigen gyllen og tilsett løk, sopp og potet du har skrapt ut av potetene. Stek litt til slik at grønnsakene blir lett gyllen. Ha i tacokrydder og bland godt sammen.

  3. Kutt tomater i grove biter og miks sammen med en stavmikser. Du kan helt fint bruke hakkede tomater om du ikke har en stavmikser (eller tomater). Tilsett tomathakk og mais i kjøttdeigen og gi det et oppkok.

  4. Smak til med salt, pepper eller annet krydder etter ønske.

  5. Legg potethalvdelene utover et stekebrett med bakepapir og fyll potetene med kjøtt og grønnsaksmiksen, og topp med revet ost.

  6. Stek potetene i en forhåndsvarmet ovn på 230 grader varmluft med grillelement til osten er gyllen og potetene er gjennomvarm.

  7. Server med tilbehør og sauser etter ønske.

Håper det smaker!
Kokken & Konditoren_logo.png
Kokken & Konditoren_logo.png

Kontakt oss

E-post: post@kokkenogkonditoren.no

Telefon: 928 01 413

  • Svart YouTube Ikon
  • Instagram - svarte sirkelen
  • Facebook - svarte sirkelen
  • Pinterest - svarte sirkelen

Ved å bruke kokkenogkonditoren.no, samtykker du i bruk av cookies. Les mer

© 2019 Kokken og Konditoren AS