Kokken & Konditoren_logo.png

Kontakt oss

E-post: post@kokkenogkonditoren.no

Telefon: 928 01 413

  • Svart YouTube Ikon
  • Instagram - svarte sirkelen
  • Facebook - svarte sirkelen
  • Pinterest - svarte sirkelen

Ved å bruke kokkenogkonditoren.no, samtykker du i bruk av cookies. Les mer

© 2019 Kokken og Konditoren AS

  • Kokken

Hvetelefser til taco


Lag dine egne knallgode tacolefser

Det å lage sine egne tacolefser er helt knall. Det krever litt arbeid, men disse hvetelefsene syntes vi alltid er like gode. Passer perfekt når du vil oppjustere tacoen litt.


Tilberedningstid: 30 min Antall porsjoner: 16 stk små lefser

Dette trenger du:

400 gr siktet hvetemel

25 gr smør

2 dl vann

1/2 ts salt

1/4 ts bakepulver

nøytral olje


Slik gjør du

  1. Ha mel, salt, og bakepulver i en bolle. Rør inn vannet med en k-grind.

  2. Ha i smøret du har kuttet i små terninger, litt og litt om gangen. Rør deigen til du ser at smøret er rørt godt inn.

  3. Ta deigen ut av bollen, og kna den sammen med litt mel. Rull til en pølse, og del i 16 emner. Dryss litt mel over, og rull opp til små boller.

  4. Istedet for å bruke mel når du skal kjevle ut lefsene, så smører du litt nøytral olje på benken og kjevlen. Da er det letter å kjevle ut noen tynne lefser.

  5. Stek lefsene på begge sider i en varm stekepanne, maks 30 sekunder på begge sider. De blåser seg litt opp, og får en fin gyllen farge.

  6. Legg under et klede, slik at de holder seg lun, og ikke blir tørr.


Disse passer perfekt til taco! Håper det smaker!

42 visninger
Kokken & Konditoren_logo.png